ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλη των αντιθέσεων πλέον η Λεμεσός -Στήνει αντίσκηνο τη νύχτα και το ξεστήνει πρωί πρωί λόγω αξιοπρέπειας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πόλη των αντιθέσεων πλέον η Λεμεσός -Στήνει αντίσκηνο τη νύχτα και το ξεστήνει πρωί πρωί λόγω αξιοπρέπειας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα πρώτο μέτρο για αφύπνιση και διαμαρτυρία πραγματοποίησε το Σάββατο (10/11) η κίνηση για το δικαίωμα της στέγασης, στήνοντας αντίσκηνα έξω από το Διοικητήριο στη Λεμεσό. Εκεί διανυκτέρευσαν γύρω στα 10 άτομα ένας εκ των οποίων και πατέρας με τρία ανήλικα παιδιά.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η εκδήλωση, η οποία «αγκαλιάστηκε» από τα ΜΜΕ, τα οποία προέβαλαν (και σωστά έπραξαν») την ιστορία της οικογένειας με τα ανήλικα παιδιά, τα οποία μετά από παρέμβαση (έστω και την υστάτη) του Γραφείου Ευημερίας έμειναν τελικά σε κοντινό ξενοδοχείο και παραμένουν εκεί μέχρι και σήμερα (Τρίτη 13 Νοεμβρίου)

Δεν ήταν ωστόσο τα μοναδικά περιστατικά που αξίζουν αναφοράς. Στον χώρο βρέθηκε και ένας κύριος (εξ Ελλάδος) ηλικίας 66 ετών, ο οποίος όπως ανέφερε διαμένει μέσα στο αυτοκίνητο του, καθώς πλέον δεν διαθέτει τα 14 ευρώ τη μέρα για να μείνει σε hostel που στεγάζεται στην ευρύτερη περιοχή και περιμένει να εγκριθεί η αίτησή του για συνταξιοδότηση.

Πιο αργά, μετά τα μεσάνυχτα, στο χώρο όπου διανυκτέρευαν οι διαμαρτυρόμενοι εμφανίστηκε και ένας αλλοδαπός άντρας, εμφανώς καταβεβλημένος, ο οποίος όπως ανέφερε διαμένει στο δρόμο καθώς είναι άστεγος.

Ακόμη, συνάνθρωποι μας που βρέθηκαν στην εκδήλωση έκαναν λόγο για έναν άστεγο  στο γνωστό σημείο της πόλης, ο οποίος στήνει το αντίσκηνο του στις 12 τα μεσάνυχτα και το μαζεύει στις 07:00 το πρωί, αφού δεν θέλει να γίνει αντιληπτός και δεν δέχεται βοήθεια για λόγους αξιοπρέπειας.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Λεμεσός, μια πόλη της «ανάπτυξης», μια πόλη με ψηλά κτήρια και επιβλητικούς πύργους, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αφού τα τελευταία χρόνια  λειτουργεί στην πόλη Πανεπιστήμιο χωρίς την απαιτούμενη υποδομή για χώρους στέγασης, ενώ τη Λεμεσό επιλέγουν για έδρα τους μεγάλες εταιρίες από το εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, μετά την οικονομική κρίση και το «κούρεμα» καταθέσεων το 2013, οι οικιστικές μονάδες που έχουν κτιστεί είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια ανισσοροπία μεταξύ προσφοράς (στέγης) και ζήτησης κάτι που οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στο ορατό πλέον φαινόμενο της «κρίσης στέγης».

Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, σε δύο νεαρές κοπέλες, οι οποίες χωρίς να έχουν επικοινωνήσει με τους διοργανωτές, ήρθαν στο χώρο, έστησαν το δικό τους αντίσκηνο διανυκτερεύοντας, αφού αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα όχι μόνο δεν επιλύεται αλλά «γιγαντώνεται» όσο περνά ο καιρός.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top