ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Α/ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΛΕΜΕΣΟΥ : 40 εκατομμύρια Ευρώ «μπάζουν νερά» - Θα πρέπει να ξηλωθεί

Α/ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΛΕΜΕΣΟΥ : 40 εκατομμύρια Ευρώ «μπάζουν νερά» - Θα πρέπει να ξηλωθεί

Η άσφαλτος στις έξι λωρίδες του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού, για την κατασκευή των οποίων πληρώθηκαν περίπου €40 εκατ. «μπάζει νερά» γι' αυτό θα αντικατασταθεί σε ποσοστό 45%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος και τον δημοσιογράφο Βάσο Βασιλείου ο αυτοκινητόδρομος λόγο κακής ποιότητας του υλικού θα πρέπει να αντικατασταθεί στις τρεις από τις έξι λωρίδες από την είσοδο της Λευκωσίας μέχρι και τον κόμβο Αλάμπρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προβληματικό υλικό εντοπίστηκε προτού καν ο δρόμος δοθεί στην κυκλοφορία και τότε το πρόβλημα αποδόθηκε στην ομαλότητα του δρόμου, οπόταν αντικαταστάθηκαν μικρά τμήματα του οδοστρώματος, μήκους από 200 μέχρι και χίλια μέτρα.

Η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή εκφράζει την θέση σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος ότι δεν ευθύνεται για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Το κόστος του έργου και το μπόνους

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνεται το γεγονός ότι δόθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά μπόνους στον εργολάβο 13,000 Ευρώ για κάθε μέρα που παρέδιδε το έργο νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Τελικά, το μπόνους στον εργολάβο ανήλθε σε €4,1 εκατ. επειδή παρέδωσε το έργο έναν χρόνο νωρίτερα.

Σε αυτά προσθέτουμε και τα 34,2 Εκατομμύρια ευρώ (πλέον ΦΠΑ) τα οποία δόθηκαν στην κοινοπραξία με το συνολικό κόστος να είναι στα 38,3 Εκατομμύρια ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top