Ετοιμάζονται οι όροι προσφορών για μελέτες για το λιμάνι Λατσιού

Ετοιμάζονται οι όροι προσφορών για μελέτες για το λιμάνι Λατσιού

Τους όρους προσφορών για τους μελετητές που θα αναλάβουν την εκπόνηση της μελέτης του σχεδιασμού και της βιωσιμότητας του λιμανιού στο Λατσί, επεξεργάζεται ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, αφού πέτυχε έγκριση του αιτήματός του από το Υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδότηση των μελετών.

Οι όροι αναμένεται να είναι έτοιμοι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση δύο σημαντικών μελετών, του σχεδιασμού και της βιωσιμότητας έχουν αποδώσει καρπούς και έχει εγκριθεί το αίτημα του Δήμου.  Ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το αίτημα εγκρίθηκε πριν από δύο μήνες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επέκταση του λιμανιού στο Λατσί αποτελεί κορυφαία πρόκληση για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς καθώς η ανάγκη για σημαντικές παρεμβάσεις είναι μεγάλη ώστε να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές και να αναβαθμιστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του σήμερα αλλά και του αύριο και παράλληλα να είναι ασφαλές.

«Το πιο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε ως Δημοτική Αρχή δεν είναι να κάνουμε ένα μεγάλο έργο. Θέλουμε να δώσουμε στην Πόλη Χρυσοχούς μια πραγματική δυναμική και οντότητα με μια συνέχεια αλληλένδετων έργων που βοηθούν συνολικά στην ανάπτυξη μιας ευρύτερης περιοχής» αναφέρει ο Δήμαρχος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή,  μετά τη μελέτη ο Δήμος θα εξετάσει ποιος θα είναι αυτός που θα χρηματοδοτήσει το έργο, η Αρχή Λιμένων, η κυβέρνηση, είτε ιδιώτης.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς ασκεί πιέσεις προς την Αρχή Λιμένων για τους χερσαίους χώρους. Πρέπει, όπως εξήγησε, «να προχωρήσουμε στις δύο μελέτες ούτως ώστε να γνωρίζουμε το κόστος και ακολούθως να προχωρήσει η επέκταση του λιμανιού που είναι αναγκαία».

Οι ανάγκες, σημείωσε, είναι μεγάλες και φαίνονται από τη ζήτηση που υπάρχει για τον ελλιμενισμό σκαφών, που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω ανυπαρξίας χώρου.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, είπε ακόμη πως έχει αποστείλει επιστολή στην Υπουργό Μεταφορών μέσω της οποίας η τοπική αρχή αιτείται την παρουσία της σε συνάντηση με την Αρχή Λιμένων προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτη τραγωδία: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε τροχαίο - «Έσβησε» μοτοσικλετιστής – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του - Βίντεο
Δημοσκόπηση «Καθημερινής»: Οκτώ μήνες πριν την κάλπη - Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε σήμερα εκλογές
Τραγωδία στη Λεμεσό: Έπεσε από τον δεύτερο όροφο και βρήκε τραγικό θάνατο 32χρονος - Προσπάθησε να μπει από το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο
H Wizz Air στο «T»: Μεγάλη επένδυση στην Κύπρο με νέα δρομολόγια από Λάρνακα και για πρώτη φορά από Πάφο – Τα σχέδια για το μέλλον και ο παράγοντας «πόλεμος»
ΕΡΕΥΝΑ - Χριστούγεννα στην Κύπρο: «Εξαφανίζονται» οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία για διακοπές και ρεβεγιόν – Πού κυμαίνονται οι τιμές
Υπόθεση 102 κιλών ναρκωτικών: Είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές δύο από τους συλληφθέντες - Αφέθηκε ελεύθερος 49χρονος
Οι κατασκευαστές προειδοποιούν: Μην το κάνετε αυτό στο πλυντήριο ρούχων σας αμέσως μετά τη χρήση του

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επανέλαβε το Σάββατο το αίτημά του για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, μετά την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Εξάλλου ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι προγραμματίζεται μια συνάντηση σε μορφή 5+1 πριν από το τέλος του έτους, λέγοντας πως «θα είμαι κι εγώ εκεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE