ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τίμησαν τον μεγάλο αρχηγό της Ανόρθωσης! Συγκίνησε ο Πάμπος Χαραλάμπους – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την εκδήλωση στο Eden Resort

Τίμησαν τον μεγάλο αρχηγό της Ανόρθωσης! Συγκίνησε ο Πάμπος Χαραλάμπους – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την εκδήλωση στο Eden Resort

Εκδήλωση προς τιμήν του παλαίμαχου της Ανόρθωσης, Πάμπου Χαραλάμπους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (11/12) στο Eden Resort στην Τερσεφάνου.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του ομίλου παλαιμάχων της Ανόρθωσης με τον κ. Χριστάκη Πίττα να απονέμει πλακέτα στον μεγάλο αρχηγό της Κυρίας στις δεκαετίες του 50′ και 60′, Πάμπο Χαραλάμπους.

Η εκδήλωση έγινε σε κλίμα συγκίνησης με τον κύριο Πάμπο Χαραλάμπους να συγκινεί με ομιλία του την οποία αφιέρωσε στους θανόντες πρώην συμπαίκτες του και ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν.

Η εκδήλωση έγινε στο Eden Resort στην Τερσεφάνου, χώρος διαμονής του κ. Χαραλάμπους.

Το Eden Resort είναι θέρετρο νοσηλευτικής φροντίδας, αποκατάστασης και υποβοηθούμενης διαβίωσης. Είναι το μοναδικό στος είδος του σε τέτοιο εύρος και ποιότητα υπηρεσιών.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Το βιογραφικό του κ. Πάμπου Χαραλάμπους

Ο Πάμπος Χαραλάμπους αποτέλεσε μια μεγάλη και ηγετική φυσιογνωμία της Ανόρθωσης. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1936, με το 1951 να ξεκινά τις προπονήσεις με την Ανόρθωση.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, χρονολογείται το 1952, επί ημερών Κώστα Βασιλείου, ο οποίος σταδιακά τον καθιέρωσε στην ομάδα. Αγωνιζόταν και στις τέσσερις θέσεις της άμυνας, ωστόσο πιο πολύ αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας και ως κεντρικός αμυντικός.

Σοβαρός πειθαρχημένος και μυαλωμένος στο παιχνίδι του, ήταν ο βράχος της ομάδας που μεσουρανούσε εκείνο το διάστημα στην Κύπρο. Σε ηλικία 19 χρονών, ο τότε προπονητής της ομάδας μας, Ιωάννης Βάζος του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ανταμείβοντας με αυτό τον τρόπο την ηγετική φυσιογνωμία του Πάμπου Χαραλάμπους.

Διετέλεσε αρχηγός μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 27 ετών. Ο Πάμπος Χαραλαμπούς με τον Φοίνικα στο στήθος, πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και μία ασπίδα, ζώντας με την Ανόρθωση μεγάλες στιγμές. Επίσης, διετέλεσε και ο πρώτος αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, η οποία συστάθηκε μετά την ανεξαρτησία του νησιού, το 1960, με τον Πάμπο Χαραλάμπους να αγωνίζεται στα δύο παιχνίδια με το Ισραήλ.

Η προσφορά του Πάμπου Χαραλάμπους, δεν σταμάτησε με την αποχώρηση του από την Ανόρθωσης. Ως αγνός Ανορθωσιάτης, υπηρέτησε τον σύλλογο από διάφορα πόστα του διοικητικού συμβουλίου σε διάφορες χρονικές περιόδους (1966-70, 83-87,95-97). Παράλληλα υπήρξε και βοηθός προπονητής για μία τριετία 1965-68. Επίσης, για πολλά χρόνια διετέλεσε εκπρόσωπος της Ανόρθωσης στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top