ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Φύλακας ΑΓΓΕΛΟΣ» ο Βεσελόφσκι ΚΡΑΤΗΣΕ όρθια τη Νέα Σαλαμίνα στο «ΑΕΚ Αρένα» – ΙΣΤΟΡΙΚΗ η πρώτη νίκη!

«Φύλακας ΑΓΓΕΛΟΣ» ο Βεσελόφσκι ΚΡΑΤΗΣΕ όρθια τη Νέα Σαλαμίνα στο «ΑΕΚ Αρένα» – ΙΣΤΟΡΙΚΗ η πρώτη νίκη!

Το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Νέα Σαλαμίνα (22/12) ολοκληρώθηκε με τη Νέα Σαλαμίνα να κερδίζει με 0-1. Το γκολ ο Κίνγκσλεϊ στο 16′.

Το πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά στην αναμέτρηση και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που έδειξε πρώτη να έχει περισσότερες επιθετικές διαθέσεις και η Νέα Σαλαμίνα να ψάχνει κάτι καλό στην κόντρα. Κάτι που δεν άφησαν οι γηπεδούχοι να γίνει καθώς είχαν καίριες τοποθετήσεις.

Με αυτά και με αυτά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο βρήκε την ΑΕΚ και τη Νέα Σαλαμίνα στο 0-0.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό (16′) όμως ήρθε ο Κίνγκσλεϊ να κερδίσει τον Τόνιο με δυνατή κεφαλιά και να κάνει το 0-1 για τους ερυθρόλευκους.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν την ισοφάριση στη συνέχεια, προτιμούσαν να αναπτύσσονται κυρίως από τα άκρα όμως οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν καλά και μάλιστα ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Στο 20′ η ΑΕΚ έχασε καλή στιγμή για να φέρει το ματς στα ίσα όμως η κεφαλιά του Τολεμές σταμάτησε στον Βεσελόφσκι. Οι κιτρινοπράσινοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή όμως οι ερυθρόλευκοι στο 26′ και στο 34′ δεν κατάφεραν να τελειώσουν σωστά τις αντεπιθέσεις με τον Ελουντού και τις δύο περιπτώσεις να μην κάνει καλό πλασέ. Ενδιάμεσα (στο 29′) ο Τολεμές προ κενής εστίας και με τον Βεσελόφσκι εξουδετερωμένο δεν σκόραρε και το 0-1 παρέμεινε.

Παρά την πίεση της ΑΕΚ δεν άλλαξε κάτι μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Βεσελόφσκι στο 45′ έκανε φοβερή απόκρουση στην κεφαλιά του Τολεμές και η Νέα Σαλαμίνα πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με το γκολ του Κίνγκσλεϊ (16′) να κρίνει την αναμέτρηση μετά τα πρώτα 45′!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και έκλεισε τη Νέα Σαλαμίνα στα καρέ της. Οι κιτρινοπράσινοι όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ μιας και πότε ο (εκπληκτικός) Βεσελόφσκι, πότε η αστοχία τους άφηνε το σκορ στο 0-1.

Η εικόνα του Β’ ημιχρόνου αυτή ήταν. Οι γηπεδούχοι να παίζουν σχεδόν και οι έντεκα από το κέντρο και μπροστά, ενώ οι ερυθρόλευκοι αμύνονταν μαζικά και συνάμα αποτελεσματικά. Στις αντεπιθέσεις θα περίμενε κανείς πως θα μπορούσαν να ήταν πιο απειλητικοί καθώς έπρεπε να φτάσουμε στο 86′ για να δούμε καλή στιγμή της Νέας Σαλαμίνας στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα λεπτά κυλούσαν όμως οι κινήσεις του Ιντάλγκο δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχασε πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει κάποιο γκολ ισοφάρισης όμως δεν τα κατάφερε. Στα θετικά για το συγκρότημα του Σάββα Πουρσαϊτίδη η παρουσία του Βεσελόφσκι που ήταν εκπληκτικός.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι παρά και την τετράλεπτη καθυστέρηση που υπέδειξε ο διαιτητής ο κύριος Τράττος, με τον Βεσελόφσκι στο 90+4′ να πραγματοποιεί ακόμη μια φοβερή επέμβαση στο σουτ του Ρουσιά.

Η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε την πρώτη της νίκη στο «ΑΕΚ Αρένα» και πήγε στους 23 βαθμούς ενώ από την άλλη η ΑΕΚ έμεινε στους 20 πόντους με δύο παιχνίδια λιγότερα.

AEK: Τόνιο, Σίλβα, Τρουγιόλς, Καταλά, Λαρένα (70’Ασούμπρε), Ακοράν, Χέφελ, Γκονζάλεθ (87’Ρουσιάς), Ιωάννου (46’Τομάς), Τολεμές, Γιάννου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Κίνγκσλεϊ, Χριστοφόρου, Μαργκάσα, Τιάγκο, Μιντίκκης, Νουρ (72’Κωστή), Κορέια, Ελουντού (89’Σικόρσκι).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τομάς / Νουρ, Ελουντού, Γκολομπάρτ (8η)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top