ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Όσα αναμένεται να πράξει ο πρώτος Υφυπουργός Τουρισμού

ΚΥΠΡΟΣ: Όσα αναμένεται να πράξει ο πρώτος Υφυπουργός Τουρισμού

Την Πέμπτη (27/12) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τον διορισμό του κ. Σάββα Περδίου ως Υφυπουργού Τουρισμού.

Ο κ. Σάββας Περδίος, με επαγγελματική πείρα σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς της τουριστικής βιομηχανίας και με πανεπιστημιακές σπουδές στη Χρηματοοικονομική και Λογιστική (Πανεπιστήμιο του Warwick) καθώς και στη Διαχείριση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων αναλαμβάνει μαζί με τη σύσταση του Υφυπουργείου Τουρισμού, από την αρχή του επόμενου χρόνου, την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού με εφαρμογή των απαραίτητων οριζόντιων πολιτικών, τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τη γενικότερη πολιτική εποπτεία του τουριστικού τομέα.

Η πράξη διορισμού και η σχετική επίσημη τελετή θα λάβουν χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου, 2019.

Το πρώτο που αναμένεται να πράξει ο κ. Περσδίου, είναι να αναδιοργανώσει τον ΚΟΤ και να δημιουργήσει νέες Μονάδες, Διευθύνσεις και Τμήματα. 

Σύμφωνα με τον 'Φιλελεύθερο', η εισήγηση που υπάρχει από τη Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Προεδρίας είναι να υπάρξουν τρεις μονάδες και τέσσερα τμήματα. Η προτεινόμενη δομή θέλει επικεφαλής τον Υφυπουργό, ενώ υποστηρίζεται στο έργο του από το Γενικό Διευθυντή αλλά και τρεις Μονάδες (Στρατηγικού Σχεδιασμού, Εσωτερικού Ελέγχου και Τεχνολογίας). Παράλληλα, θα υπάρχουν τέσσερα Τμήματα (Στρατηγικής και Ανάπτυξης Προϊόντων, Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Αγορών, Διασφάλισης Ποιότητας και Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης).

Επιπλέον, θα κληθεί να εφαρμόσει την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό που βασίζεται στα αποτελέσματα της έρευνας που εκπόνησαν Ισπανοί εμπειρογνώμονες.

Στόχος είναι η προσέλκυση ετησίως πέραν των 6 εκατ. επισκεπτών με υψηλότερα εισοδήματα.

Άλλο σημαντικό κομμάτι είναι οι αδειοδοτήσεις, για τις οποίες εκκρεμούν στη Βουλή διάφορα νομοθετήματα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του υφυπουργείου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top