ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ- ΝΑΥΑΓΟΣ: Νavtex εξέδωσε το ΚΣΕΔ Λάρνακας ύστερα από τον εντοπισμό ναυαγού

ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ- ΝΑΥΑΓΟΣ: Νavtex εξέδωσε το ΚΣΕΔ Λάρνακας ύστερα από τον εντοπισμό ναυαγού

Το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας εξέδωσε από την Πέμπτη 27/12 Νavtex προς ενημέρωση των πλοίων που πλέουν στην περιοχή όπου εντοπίστηκε ναυαγός από τη Συρία να επιπλέει στη θάλασσα, 15 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πρωί της Παρασκευής 28/12 ο ναυαγός έδωσε προφορική κατάθεση στην Αστυνομία όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος, 32 ετών και άλλοι επτά ομοεθνείς του ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου από τη Τρίπολη του Λιβάνου με προορισμό την Κύπρο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Αστυνομία, οι οκτώ επιβιβάστηκαν σε βάρκα που αγόρασαν και με τη χρήση GPS ξεκίνησαν για την Κύπρο. Ωστόσο λόγω βλάβης του GPS, έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να περιπλανώνται στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ακόμα ότι σε κάποια στιγμή έμειναν από καύσιμα με αποτέλεσμα οι επτά ομοεθνείς του να βρουν τραγικό θάνατο. Ο ίδιος ανέφερε ότι έζησε για τρεις μέρες στη θάλασσα πάνω σε ένα σωσίβιο μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης όπου εντοπίστηκε από εμπορικό πλοίο και διασώθηκε από το ΚΣΕΔ Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη γύρω στις 16:45, το ΚΣΕΔ Λάρνακας «έλαβε επείγουσα κλήση από τον Κυβερνήτη, του υπό αμερικανικής σημαίας εμπορικού πλοίου «SAFMARINE NIMBA», το οποίο εντόπισε και περισυνέλλεξε άνθρωπο ο οποίος βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή 15 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του διασωθέντα απαιτήθηκε η άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΕΛ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ναυαγός – Με ελικόπτερο στο νοσοκομείο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το ΚΣΕΔ «ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας- Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, με εξειδικευμένο νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας, για την άμεση αεροδιακομιδή του διασωθέντα».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας την Πέμπτη λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας για μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΣΕΔ η επιχείρηση διενεργήθηκε «κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έδωσε το απόγευμα κατάθεση στην Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του ΚΣΕΔ «το Κέντρο εξέδωσε χθες το απόγευμα Νavtex στο πλαίσιο διαδικασίας για ενημέρωση όλων των πλοίων που πλέουν στην περιοχή και να ενημερώσουν το Κέντρο σε περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε στη θάλασσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ: Εξελίσσεται σε τραγωδία – Νεκροί οι 7 που ήταν μαζί με τον 32χρονο ναυαγό - VIDEO

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top