ΚΟΣΜΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 40 τρομοκράτες σκότωσαν οι αρχές μετά την επίθεση στο λεωφορείο

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 40 τρομοκράτες σκότωσαν οι αρχές μετά την επίθεση στο λεωφορείο

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν «40 τρομοκράτες» σε τρεις επιδρομές που πραγματοποίησαν στην Αίγυπτο, την επομένη μιας φονικής επίθεσης εναντίον λεωφορείου με βιετναμέζους τουρίστες κοντά στο Κάιρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών το Σάββατο 29/12.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν εναντίον φερόμενων τζιχαντιστών μαχητών στην Γκίζα, όπου πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, η επίθεση, και στο Σινά (ανατολικά), σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε πως 30 από τους τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην Γκίζα. 

«Σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων εναντίον του τουριστικού τομέα, χριστιανικών τόπων λατρείας και των δυνάμεων ασφαλείας», πρόσθεσε το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίσει αν συνδέονταν με τη χθεσινή επίθεση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν επίσης 10 μαχητές στο βόρειο Σινά, όπου η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μια εξέγερση της οποίας ηγείται το Ισλαμικό Κράτος.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε πως οι ύποπτοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μάχης.
Το υπουργείο δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για την ταυτότητα των υπόπτων ή για το αν υπήρξαν θύματα από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι τρεις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα.

Δειλή τρομοκρατική πράξη

Ως μία «δειλή, τρομοκρατική πράξη», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμεντ Χάφεζ, τη χθεσινή επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα εναντίον τουριστικού λεωφορείου κοντά στις Πυραμίδες, όπου σκοτώθηκαν τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός.

«Ο βομβαρδισμός του τουριστικού λεωφορείου στη Μαϊρουτέια είναι μια δειλή πράξη τρομοκρατίας που στοχεύει σε ό, τι δεν μπορεί να στοχεύσει: την Αίγυπτο και τους Αιγυπτίους», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ.

Και ο κ. Άχμεντ Χάφεζ κατέληξε:

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από το Βιετνάμ και την Αίγυπτο. Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς μια νέα χρονιά αποφασιστικότητας για να ξεριζώσουμε την τρομοκρατία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top