Η ζωή και ο θάνατος του Μάρκου Δράκου

Η ζωή και ο θάνατος του Μάρκου Δράκου

«Το νησί μας είναι το καλύτερο νησί του κόσμου» έλεγε πριν ξενιτευτεί μακριά από το αγαπημένο του τόπο, ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Μάρκος Δράκος για να συνεντήσει τον θείο του.

Της Μαρίας Χριστοδούλου

Ήταν ένας από τους «αρχιαντάρτες» της ΕΟΚΑ, που πήρε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ένας από τους πρωτεργάτες της 1ης Απριλίου που «ξύπνησαν τη Λευκωσία» και τις συνειδήσεις με βόμβες. Στις 18 Ιανουαρίου 1957, ο αρχιαντάρτης τραυματίστηκε θανάσιμα από τις σφαίρες των Βρετανών, «πάνω στου Τζιύκκου τα βουνά».

Γεννημένος στις 24 Σεπτεμβρίου 1932 στη Λευκωσία, ο Μάρκος Κυριάκου Δράκος πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Λεύκα. Η αδελφή του εξομολογείτο σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Τάιμς οφ Σάιπρους.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει περισσότερο αρένα σύγκρουσης, παρά δημοκρατική διαδικασία. Η προεκλογική ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα, αφήνοντας πίσω της μια έντονη γεύση τοξικότητας, προσωπικών επιθέσεων, πολιτικής έντασης και επικοινωνιακού θορύβου. Μια προεκλογική φτωχή σε ουσία, αλλά πλούσια σε αλληλοκατηγορίες, ειρωνείες και προσπάθειες πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου.

BEST OF TOTHEMAONLINE