Η ζωή και ο θάνατος του Μάρκου Δράκου

Η ζωή και ο θάνατος του Μάρκου Δράκου

«Το νησί μας είναι το καλύτερο νησί του κόσμου» έλεγε πριν ξενιτευτεί μακριά από το αγαπημένο του τόπο, ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Μάρκος Δράκος για να συνεντήσει τον θείο του.

Της Μαρίας Χριστοδούλου

Ήταν ένας από τους «αρχιαντάρτες» της ΕΟΚΑ, που πήρε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ένας από τους πρωτεργάτες της 1ης Απριλίου που «ξύπνησαν τη Λευκωσία» και τις συνειδήσεις με βόμβες. Στις 18 Ιανουαρίου 1957, ο αρχιαντάρτης τραυματίστηκε θανάσιμα από τις σφαίρες των Βρετανών, «πάνω στου Τζιύκκου τα βουνά».

Γεννημένος στις 24 Σεπτεμβρίου 1932 στη Λευκωσία, ο Μάρκος Κυριάκου Δράκος πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Λεύκα. Η αδελφή του εξομολογείτο σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Τάιμς οφ Σάιπρους.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν: «Όχι σε επικοινωνιακά παιχνίδια» – Βολές κατά Χριστοδουλίδη με φόντο την επίσκεψη στο σχολείο Ριζοκαρπάσου

Έρχιουρμαν: «Όχι σε επικοινωνιακά παιχνίδια» – Βολές κατά Χριστοδουλίδη με φόντο την επίσκεψη στο σχολείο Ριζοκαρπάσου

Σε μια αιχμηρή τοποθέτηση προχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, ξεκαθαρίζοντας το παρασκήνιο γύρω από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο σχολείο του Ριζοκαρπάσου, όπου φοιτούν Ελληνοκύπριοι μαθητές.

BEST OF TOTHEMAONLINE