ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μεγάλη κομπίνα φέρονται να έστησαν ο Ελληνοκύπριος και Τούρκος σύζυγός του, για να φέρουν το βρέφος

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μεγάλη κομπίνα  φέρονται να έστησαν ο Ελληνοκύπριος και Τούρκος σύζυγός του, για να φέρουν το βρέφος

Ολόκληρη κομπίνα με πολλές παρανομίες φέρεται να έστησε ζεύγος Ελληνοκύπριου και Τούρκου που διαμένουν στην Κύπρο, με σκοπό να αποκτήσουν παιδί από τις Φιλιππίνες. Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση στην Κύπρο και το ThemaOnline αποκαλύπτει τις ενέργειες που καταλογίζονται στο εν λόγω ζεύγος.

Της Γεωργίας Παππούτα 

Οι δύο άνδρες που έχουν παντρευτεί στη Νέα Ζηλανδία το 2015, αρχικά έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες για να υιοθετήσουν παιδί στην Κύπρο, ωστόσο βρήκαν κλειστές πόρτες, αφού η κυπριακή νομοθεσία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο για ομόφυλα ζευγάρια. Οι δύο τους φαίνεται να ήθελαν διακαώς να αποκτήσουν παιδί και αποφάσισαν να επιλέξουν άλλη οδό για να το πετύχουν.  

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην δικάσιμο της Παρασκευής (18/01), ο Ελληνοκύπριος φαίνεται να ζήτησε την βοήθεια γυναίκας από τις Φιλιππίνες, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο από το 2014 και εργάζεται στο σπίτι του φροντίζοντας τον ηλικιωμένο πατέρα του Ελληνοκύπριου.

Η ύποπτη μετά την σύλληψη της την Πέμπτη (17/01), ανέφερε ότι το ζεύγος βρίσκεται στο εξωτερικό για διακοπές μαζί με το παιδί και εξήγησε με ποιο τρόπο τους βοήθησε να το υιοθετήσουν.

Όπως ισχυρίζεται η κρατούμενη, ο Ελληνοκύπριος ζητούσε συνεχώς την βοήθεια της και η ίδια του είπε ότι στις Φιλιππίνες υπάρχουν γυναίκες που δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Η ύποπτη μετέβηκε στις Φιλιππίνες και εντόπισε μια έγκυο γυναίκα που ο πατέρας του παιδιού ήταν ήδη παντρεμένος, έτσι την έπεισε να δώσει το παιδί της με αντάλλαγμα 250 ευρώ μηνιαίως.

Η ύποπτη μετέβη ξανά στις Φιλιππίνες για την γέννηση του παιδιού και εν συνεχεία δήλωσε το παιδί ως δικό της φέρνοντας το στην Κύπρο.  

Από το 2017, το παιδί βρίσκεται υπό την φροντίδα του Ελληνοκύπριου και Τούρκου στο ίδιο σπίτι με την Φιλιππινέζα και τον πατέρα του Ελληνοκύπριου.  

Σύμφωνα με τις έρευνες στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού που εκδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως ένα από τα επώνυμα του παιδιού αναγράφεται και το επώνυμο του Τούρκου υπηκόου.  

Ο Ελληνοκύπριος στα τέλη του 2018 ζήτησε την αποκλειστική μέριμνα του παιδιού, το οποίο -όπως ισχυρίστηκε- ήταν του ίδιου και της Φιλιππινέζας.  

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν ανήκει στον ίδιο και την κρατούμενη και ότι ο Ελληνοκύπριος είχε παντρευτεί το 2015 με Τούρκο στην Νέα Ζηλανδία.  

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και εναντίον της ύποπτης εγκρίθηκε διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώ το ζεύγος καταζητείται για σωρεία αδικημάτων, που έχουν να κάνουν με εμπορία ανήλικου προσώπου, πλαστογραφία, ψευδορκία, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος. 

Όλα τα πιο πάνω, ειπώθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης σε βάρος της 47χρονης γυναίκας από τις Φιλιππίνες, και προκύπτουν από ισχυρισμούς της τελευταίας και μέρος του μέχρι τώρα μαρτυρικού υλικού που εξασφαλίστηκε από τους εξεταστές της υπόθεσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top