ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν επιλέχθηκαν γυναίκες για διορισμό στους ημικρατικούς...

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν επιλέχθηκαν γυναίκες για διορισμό στους ημικρατικούς...

Αν η κυβέρνηση βλέπει ότι έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή γυναικών στα ΔΣ των ημικρατικών, δηλώνοντας το μάλιστα, τότε δεν θα έπρεπε να είναι κυβέρνηση σε μια δημοκρατία του 2019, αλλά του 1920.

 

Του Χαράλαμπου Ζάκου

 

«Υπήρξε  ιδιαίτερη φροντίδα και ελήφθη μέριμνα, ούτως ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή των γυναικών», αυτά τουλάχιστον ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Πρόδρομος Προδρόμου κατά την διάρκεια των δηλώσεων του στο Προεδρικό σχετικά με τους διορισμούς των ημικρατικών.

Και κάπου εδώ χαθήκαμε.

Όχι κ. Προδρόμου, δεν επιλέχθηκαν γυναίκες ανάμεσα σε άντρες για διορισμό στα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών, αλλά άτομα. Προσοντούχα, θέλουμε να πιστεύουμε, άτομα τα οποία θα αντιπροσωπεύσουν και θα βοηθήσουν τα συμβούλια που επιλέχθηκαν.

Αυτή εξάλλου δεν θα έπρεπε να είναι η επιλογή; Να διορίζονται με βάση τα προσόντα, το ταλέντο και τις γνώσεις τους. Όχι με βάση το φύλο…

Είναι σαν να σου λέει ο ίδιος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πως η επιλογή γυναικών ήταν μια κίνηση παράξενη και πως θα έπρεπε να «χουμίσουμε» εν ολίγοις ότι αυξήσαμε το ποσοστό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Είναι η ταπεινή μου άποψη, πως σε μια κοινωνία του 2019, δεν θα έπρεπε όχι μόνο να γίνονται τέτοιες δηλώσεις, αλλά και το ίδιο το κράτος να δείχνει πως επιλέγει άτομα επειδή το αξίζουν και όχι ακολουθώντας μια λανθασμένη λογική.

Βασικά, το θέμα είναι άλλο. Αν υπήρχαν άνθρωποι σε αυτές τις θέσεις, που να επιλέγουν ποιους θα διορίσουν, γνωρίζοντας πως η κοινωνία πλέον δεν διαχωρίζεται σε γυναίκες ή άντρες, αλλά σε προσοντούχους και μη, τότε δεν θα έκαναν και τέτοιες δηλώσεις, προσπαθώντας να δείξουν μάλιστα τα ποσοστά.

Άλλο να το γνωρίζεις. Άλλα να το σέβεσαι και άλλο να το ακολουθάς μόνο και μόνο επειδή η κοινωνία «αλλάζει».

Κάποιοι θα το κατανοήσουν, άλλοι όμως όχι.

Σίγουρα ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, ωστόσο, ποιός δεν θα προσβαλλόταν αν αυτός που τον επέλεγε, αντί να μιλά για τα προσόντα του να κάνει λόγο για το φύλο του;

Η κοινωνία άλλαξε. Αυτό θα πρέπει να κατανοήσει και ο Πρόεδρος αλλά και όσοι τον πλαισιώνουν. Η φωνή του Προεδρικού μίλησε και είπε ότι «δόθηκε ιδιαίτερη φροντίδα» ώστε να επιλεγούν γυναίκες.

Εάν αυτή είναι η άποψη και του Νίκου Αναστασιάδη, τότε δεν θα έπρεπε να είναι Πρόεδρος μιας Δημοκρατίας του 2019, αλλά του 1920…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top