ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και VIDEO από τις εγκαταστάσεις του βρετανικού στρατού στο Τρόοδος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και VIDEO από τις εγκαταστάσεις του βρετανικού στρατού στο Τρόοδος

Φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις του βρετανικού στρατού στο Τρόοδος και συγκεκριμένα στην κορυφή του Ολύμπου, δημοσιεύονται σε αγγλική ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα.

Το ρεπορτάζ στο forces.net γίνεται με αφορμή τα χιόνια που έπεσαν στο σημείο (καταγράφεται πόσο ασυνήθιστο είναι να χιονίζει σε τέτοιο βαθμό σε ένα νησί όπως η Κύπρος), γίνεται αναφορά στο πώς κατέληξε ο βρετανικός στρατός να έχει εγκαταστάσεις στην οροσειρά.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως οι εγκαταστάσεις κτίστηκαν στο σημείο για να «ξεφύγουν» οι Βρετανοί από την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού, όπως επίσης και από την μαλάρια.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται πως οι εκεί εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από την RAF (βρετανική αεροπορία).

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που έχουν εντελώς διαφορετική άποψη, καθώς πολλές φορές οι εγκαταστάσεις των Άγγλων στην Κύπρο έχουν χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή σημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Όπως, άλλωστε, έγραφε και πρόσφατα η Telegraph για την γνωστή υπόθεση δηλητηρίασης των Σκριπάλ, «Ρώσοι κατάσκοποι που έχουν την ευθύνη για τις δηλητηριάσεις στο Σάλισμπερι έστειλαν κωδικοποιημένο μήνυμα στη Μόσχα που συμπεριλάμβανε τη φράση ‘το πακέτο έχει παραδοθεί’. Ένας Βρετανικός ακροαστικός σταθμός κατασκοπείας που εδρεύει στην Κύπρο, σκόπιμα απέσπασε μήνυμα λίγο μετά που ο πρώην Ρώσος διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Ιουλία, δέχθηκαν επίθεση τον περασμένο Μάρτιο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top