ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση της αισιοδοξίας των CEOs για τις προοπτικές ανάπτυξης δείχνει έρευνα της PwC

Πτώση της αισιοδοξίας των CEOs για τις προοπτικές ανάπτυξης δείχνει έρευνα της PwC

Σχεδόν το 30% των επιχειρηματικών ηγετών πιστεύει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα σημειώσει ύφεση στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τα βασικά ευρήματα της 22ης Ετήσιας Έρευνας της PwC, η οποία διεξήχθη με τη συμμετοχή περισσότερων από 1,300 CEOs από όλο τον κόσμο και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός,

 
Το ποσοστό αυτό είναι περίπου εξαπλάσιο από το περσινό 5%, αντανακλώντας μια άνευ προηγουμένου άνοδο της απαισιοδοξίας, αναφέρει σε ανακοίνωση η PwC.
 
Ωστόσο, επισημαίνεται, το 42% εξακολουθεί να βλέπει βελτίωση στις οικονομικές προοπτικές, παρόλο που το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το υψηλό ποσοστό της τάξης του 57% που καταγράφηκε το 2018. Γενικά, οι απόψεις των CEOs για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εμπεριέχουν φέτος πιο έντονα το στοιχείο της πόλωσης, με τις τάσεις να είναι ωστόσο πτωτικές.
 
Αναφέρεται ακόμα ότι η πτώση της αισιοδοξίας των CEOs έχει παράλληλα επηρεάσει και τους σχεδιασμούς ανάπτυξης εκτός των συνόρων της χώρας τους. Οι ΗΠΑ διατηρούν με μικρή διαφορά την πρώτη θέση ως η κορυφαία αγορά με προοπτικές ανάπτυξης με 27%, ποσοστό κατά πολύ μειωμένο από το 46% του 2018. Η δεύτερη πιο ελκυστική αγορά παραμένει η Κίνα, της οποίας η δημοτικότητα επίσης μειώθηκε στο 24% από το 33% το 2018. Γενικότερα, η Ινδία είναι το ανερχόμενο αστέρι στη φετινή κατάταξη, ξεπερνώντας πρόσφατα την Κίνα, ως η χώρα με τους πιο γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στις μεγάλες οικονομίες.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top