ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Παραιτούνται ΣΥΟΠ – «Έδιωξε» και το Υπουργείο λόγω αδικημάτων

ΚΥΠΡΟΣ: Παραιτούνται ΣΥΟΠ – «Έδιωξε» και το Υπουργείο λόγω αδικημάτων

Από τις 4,277 συμβασιούχους οπλίτες που προσλήφθηκαν από το 2016 μέχρι σήμερα, οι 1,139 παραιτήθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», από το 2016 που πρωτοεφαρμόστηκε ο θεσμός μέχρι και σήμερα, έγιναν πέντε σειρές προσλήψεων όπου υπέγραψαν ετήσια σύμβαση συνολικά 4.277 συμβασιούχοι οπλίτες εκ των οποίων οι 1.139 παραιτήθηκαν ενώ για 101 τερματίστηκαν οι υπηρεσίες τους.

Άλλοι 215 συμβασιούχοι οπλίτες δεν ανανέωσαν την σύμβασή τους.

Σημειώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις συμβασιούχων οπλιτών που προσλήφθηκαν, το Υπουργείο Άμυνας, προχώρησε σε διακοπή της σύμβασης λόγω διάπραξης ποινικών ή και πειθαρχικών αδικημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την πλήρωση των κενών θέσεων που δημιουργούνται με τις παραιτήσεις ή και με τον τερματισμό των συμβάσεων των οπλιτών, το Υπουργείο Άμυνας προχωρεί στην πρόσκληση νέων υποψηφίων από τον ετήσιο τελικό πίνακα που καταρτίζεται για την αναπλήρωση των αποχωρούντων σε τακτές περιόδους κατά τη διάρκεια του έτους. 

Τα μεσάνυκτα της Παρασκευής (1/2) έληξε η υποβολή ενδιαφέροντος, για νέες προσλήψεις συμβασιούχων οπλιτών και καταρτισμού του ετήσιου τελικού πίνακα μέσα από τον οποίον θα καλύπτονται για το έτος 2019.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top