ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο πρώτος Κύπριος που αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ – Καταζητούμενος από το FBI

Ο πρώτος Κύπριος που αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ – Καταζητούμενος από το FBI

Αντιμέτωπος έως και 20 χρόνια φυλάκιση είναι ο 20χρονος Επιφανίου.

Υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο, ο 20χρονος φερόμενος χάκερ Τζόσουα Επιφανίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της κυριακάτικης «Sunday Mail» ο 20χρονος Επιφανίου πιθανότατα να γίνει ο πρώτος Κύπριος πολίτης που εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δικαστεί, καθώς είναι καταζητούμενος από το FBI για υποθέσεις εκβιασμών εταιρειών, όπου φέρεται να απέσπασε γύρω στις 60 χιλιάδες δολάρια, ενώ ακόμα ήταν ανήλικος.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του νεαρού, η απόφαση αναμένεται να ληφθεί τους επόμενους δυο μήνες, ενώ ο πελάτης του θα παραμένει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Επιφανίου, συνελήφθη τον Μάιο του 2017, ως ύποπτος για την επίθεση που δέχθηκε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Cablenet» που αχρήστευε το δίκτυό της για πέραν των 12 ωρών.

Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης, ενώ στη συνέχει επανασυνελήφθη τον Ιανουάριο του 2018, καθώς οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκδοσή του ισχυριζόμενες πως το FBI τον υποπτευόταν πως ήταν πίσω από εκβιασμούς εταιρειών το 2014 και 2016, όταν ο Επιφανίου ήταν μόλις 15 και 17 ετών αντίστοιχα.

Ο 20χρονος φέρεται να απέσπασε χιλιάδες δολάρια από τις εταιρείες για να μην διαρρεύσει ευαίσθητα και απόρρητα γι’ αυτές αρχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό των 69 χιλιάδων ευρώ εντοπίστηκε στην οικία του νεαρού.

Παρά το γεγονός πως υπεγράφη συνθήκη μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ για έκδοση πολιτών από τη μια χώρα στην άλλη το 199, ωστόσο κανένας Κύπριος δεν έχει εκδοθεί ποτέ στην Αμερική, με τον Επιφανίου να πιθανολογείται να είναι ο πρώτος.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός πως στην περίπτωση που ο Επιφανίου εκδοθεί στην Αμερική και κριθεί ένοχος, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 20 χρόνων ενώ η αντίστοιχη ποινή στην Κύπρο φτάνει μέχρι τα πέντε χρόνια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top