ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στροφή στις ευάλωτες Κύπριες από τα κυκλώματα εμπορίας- Ασύμφορη η «εισαγωγή» από το εξωτερικό

Στροφή στις ευάλωτες Κύπριες από τα κυκλώματα εμπορίας- Ασύμφορη η «εισαγωγή» από το εξωτερικό

Ασύμφορη για τα κυκλώματα εμπορίας προσώπων με σκοπό κέρδος από εικονικούς γάμους, φαίνεται να είναι η “εισαγωγή” γυναικών από ευρωπαϊκές χώρες και έτσι στρέφονται στις κύπριες, εκμεταλλευόμενοι τις όποιες ανάγκες τους, ενώ “γάντι” τους ήρθε το σύμφωνο συμβίωσης, που τους γλιτώνει από αρκετά ζητήματα, οικονομικά και γραφειοκρατικά.

Άτομα από τρίτες χώρες, φαίνεται να εξασφαλίζουν διαμονή στην Κύπρο, μέσω υπογραφής μιας απλής δήλωσης για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο στα μάτια του νόμου είναι ισάξιο με την τέλεση ενός πολιτικού γάμου, εξηγεί σε δημοσίευμα της η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”.

Η πιο πάνω τακτική των κυκλωμάτων, είναι εις γνώση του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, αφού σύμφωνα με καταθέσεις που έδωσαν γυναίκες, αναγνωρισμένες ως θύματα εμπορίας, πρόσωπα τις προσέγγισαν ώστε να τελέσουν εικονικούς γάμους.

Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων, βρέθηκαν γυναίκες που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όπως εξηγεί το δημοσίευμα και τους πρότειναν οικονομικό αντάλλαγμα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους, αν ήταν εθισμένες σε ναρκωτικές ουσίες.

Η στρατηγική της στρατολόγησης γυναικών από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, με σκοπό τη τέλεση εικονικών γάμων με άντρες από το Πακιστάν, την Μπαγκλαντές ή την Ινδία, γράφει ο “Φ” κρίθηκε ως μη συμφέρουσα από τα κυκλώματα εμπορίας προσώπων, αφού χρησιμοποιώντας Κύπριες από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, δεν χρειάζεται να τις περιορίζουν σε διαμερίσματα.

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η Αστυνομία έχει ήδη εξετάσει μια περίπτωση στη Λευκωσία όπου μία 21χρονη εξαρτώμενη μπλέχτηκε σε υπόθεση εικονικού γάμου, ενώ δύο άλλες περιπτώσεις στη Λάρνακα βρίσκονται υπό εξέταση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top