ΚΙΣΑ: Καταδικάζει την έκδοση διαταγμάτων κράτησης και απέλασης του Τ/κ Hasan Akmergiz

ΚΙΣΑ: Καταδικάζει την έκδοση διαταγμάτων κράτησης και απέλασης του Τ/κ  Hasan Akmergiz

Η ΚΙΣΑ καταδικάζει, σε ανακοίνωση της, την έκδοση διαταγμάτων κράτησης και απέλασης του Τουρκοκύπριου Hasan Akmergiz.

 
«Τα διατάγματα αυτά εκδόθηκαν χωρίς κανένα ίχνος έρευνας του καθεστώτος του, με αποτέλεσμα Κύπριος πολίτης να κρατείται στα κρατητήρια Μεννόγειας για σκοπούς απέλασης ως Τούρκος πολίτης. Ο Hasan Akmergiz δεν έχει ούτε είχε ουδέποτε οποιαδήποτε σχέση με την Τουρκία, ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως Κύπριος και με βάση τον Περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμο είναι δικαιούχος της κυπριακής ιθαγένειας. Κατά το στάδιο της ποινικής διαδικασίας, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), έπειτα από έρευνα που διεξήγαν, υπέβαλαν σχετική κοινωνικοοικονομική Έκθεση στο Δικαστήριο, στην οποία αναγνωρίζεται και γίνεται σαφής αναφορά στην τουρκοκυπριακή του καταγωγή», προσθέτει.
 
Η ΚΙΣΑ αναφέρει, στην ανακοίνωση της, ότι «απαιτεί όπως ακυρωθούν πάραυτα τα διατάγματα κράτησης και απέλασης εναντίον του Hasan Akmergiz καθώς και να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση της κυπριακής υπηκοότητας του».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE