ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο εδώλιο Κύπριος εκπαιδευτικός για τα 5 κιλά -Τους 'κάρφωσε' VIDEO στον Πειραιά

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο εδώλιο Κύπριος εκπαιδευτικός για τα 5 κιλά -Τους 'κάρφωσε' VIDEO στον Πειραιά

Ανάγνωση παραδεκτών γεγονότων και προβολή βίντεο, την Τρίτη (5/03) στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, στο οποίο φαίνεται ένα άτομο, το οποίο αναγνωρίζει ερευνητής της ΥΚΑΝ, ως το πρόσωπο που είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους που συνελήφθη των Νοέμβριο του 2017, για υπόθεση εισαγωγής 5 κιλών κάνναβης από την Ελλάδα.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Με καθυστέρηση ενάμιση και πλέον ώρας, λόγω τεχνικών προβλημάτων στην προβολή οπτικού υλικού, αλλά και αλλαγή αίθουσας για τον ίδιο λόγο, συνεχίστηκε η υπόθεση εισαγωγής 5 κιλών και κάνναβης, τον Νοέμβριο του 2017.

Στο εδώλιο κάθισαν ως κατηγορούμενοι 36χρονος εκπαιδευτικός και 41χρονος , που κατηγορούνται για την παράνομη εισαγωγή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β’, δηλαδή κάνναβη, παράνομη κατοχή του ελεγχόμενου φαρμάκου αλλά και παράνομη κατοχή με σκοπό την προμήθεια.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προβλήθηκε βίντεο διάρκειας 30 λεπτών, στο οποίο σύμφωνα με τον εξεταστή της ΥΚΑΝ και μάρτυρα κατηγορίας, σε αυτό φαίνεται ο ένας εκ των κατηγορουμένων και ένα ακόμη άγνωστο πρόσωπο, στις 13 Νοεμβρίου 2017, να εισέρχονται σε γραφείο ταχυμεταφορών στον Πειραιά.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε ακόμη το κουτί με το παιχνίδι στο οποίο μετέπειτα εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης περίπου 5 κιλών.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση επιφυλάχθηκε να αντεξετάσει τον μάρτυρα αστυνομικό και εξέφρασε την πρόθεση να αμφισβητήσει ότι το πρόσωπο που φαίνεται στο βίντεο είναι ο πελάτης του.

Πάντως κατά τη διαδικασία ανάγνωσης αποδεκτών γεγονότων, ακούστηκε μεταξύ άλλων, στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, πως τον Νοέμβριο του 2017, εντοπίστηκε ύποπτο δέμα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, με προορισμό την Κύπρο.

Κατά τον έλεγχο στο αεροδρόμιο της Αθήνας με τη χρήση ειδικού μηχανήματος ακτίνων, εντοπίστηκε ότι εντός του δέματος υπήρχε βιολογική ύλη, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα και σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές, ήταν κάνναβη.

Η Κυπριακή Αστυνομία, διευθέτησε την ασφαλή μεταφορά του δέματος στην Κύπρο, όπου τα ναρκωτικά αντικαταστάθηκαν με ομοιώματα.

Στις 22 Νοεμβρίου του 2017, η Αστυνομία με κάθε διακριτικότητα προχώρησε στη σύλληψη του 36χρονου εκπαιδευτικού, στο σχολείο όπου εργαζόταν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top