ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Από τις 12 Μαρτίου ξεκινούν τα πρόστιμα για τις άδειες κυκλοφορίας – Της τελευταίας στιγμής οι Κύπριοι

Από τις 12 Μαρτίου ξεκινούν τα πρόστιμα για τις άδειες κυκλοφορίας – Της τελευταίας στιγμής οι Κύπριοι

Της τελευταίας στιγμής οι Κύπριοι πολίτες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» 276.314 οχήματα δεν ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας τους, μια εβδομάδα πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

Προθεσμία η οποία αφορούσε περίοδο 70 ημερών από την αρχή του 2019.

Παράλληλα 106.266 οχήματα δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους ως ακινητοποιημένα

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εγγεγραμμένα οχήματα ανέρχονται στις 898.069, ενώ τα 49.656 δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας επειδή είτε είναι κρατικά, αναπηρικά κτλ.

Όπως αναφέρεται στις πρώτες 63 μέρες της προθεσμίας ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας τους οι ιδιοκτήτες 365.833 οχημάτων.

Από την ανανέωση των αδειών το κράτος εισέπραξε ποσό ύψους 55,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένεται να εισπραχθούν πέριξ των 100 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά.

Με το πέρας της προθεσμίας οι ιδιοκτήτες των οχημάτων επιβαρύνονται με πρόστιμο ίσου του 10% του ποσού που πρέπει να καταβάλουν συν 10 ευρώ.

Επειδή η 11 Μαρτίου 2019 – καταληκτική ημερομηνία για αποπληρωμή των τελών - συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να ανανεώσουν τις άδειές τους μέσω του διαδικτύου από το σπίτι τους και όχι από τις τράπεζες, το ΤΟΜ ή τα ταχυδρομικά γραφεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top