BREXIT: Καταψηφίστηκε η τροπολογία για δεύτερο δημοψήφισμα

BREXIT: Καταψηφίστηκε η τροπολογία για δεύτερο δημοψήφισμα

Κατά της τροπολογίας της ανεξάρτητης βουλευτή, Σάρα Γουόλαστον, για διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος μετά από την εξασφάλιση αναβολής του Brexit τάχθηκαν οι Βρετανοί βουλευτές στην πρώτη ψηφοφορία της βραδιάς στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη 14/3.

Η τροπολογία απορρίφθηκε με ψήφους 334 κατά έναντι 85 υπέρ.

Το Εργατικό Κόμμα, που επέλεξε την αποχή ως επίσημη θέση, αλλά και οι βασικές εκστρατείες υπέρ της λεγόμενης «Λαϊκής Ψήφου» είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι προτιμούν να διεκδικήσουν το νέο δημοψήφισμα αφού πρώτα εξασφαλιστεί η παράταση της διαδικασίας του Άρθρου 50.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.