ΚΟΣΜΟΣ

Μπαρνιέ: Brexit με συμφωνία το ζητούμενο, αλλιώς ρύθμιση

Μπαρνιέ: Brexit με συμφωνία το ζητούμενο, αλλιώς ρύθμιση

Προτιμούμε να έχουμε ένα Brexit με συμφωνία και η Συνθήκη των 600 σελίδων το προβλέπει αυτό, όμως σε αντίθετη περίπτωση θα προσπαθήσουμε να έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο ως σύμμαχό μας, έναν φίλο και έναν συνεργάτη, δήλωσε απόψε ο Michel Barnier, ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit.

Ο κ. Βarnier προέβη σε τοποθετήσεις πριν την νέα ψηφοφορία απόψε στη Βουλή των Κοινοτήτων, στη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον της ΕΕ και τα διδάγματα από το Brexit», στο πλαίσιο της 8ης Διάσκεψης των Περιφερειών και Πόλεων στο Βουκουρέστι. Ο κ. Barnier αναφέρθηκε στις αναρίθμητες συνέπειες της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση και το γεγονός ότι όλες οι συνέπειες δεν αναμένονταν ή δεν ελήφθησαν υπόψη. Ανέφερε πως η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ είναι μια κατάσταση ``lose-lose`` χωρίς οποιαδήποτε προστιθέμενη αξία, και συνέστησε ψυχραιμία και υπομονή.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής δήλωσε ότι η φιλοδοξία του είναι να βρεθεί μια ρύθμιση για έξοδο του ΗΒ με συμφωνία , προσθέτοντας ότι προτεραιότητα είναι οι πολίτες των κρατών μελών που διαμένουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και επίσης οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που διαμένουν στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αναφερόμενος στην Ιρλανδία, επεσήμανε ότι η κατάσταση εκεί αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα και πρέπει να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο. Είπε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια έξοδο χωρίς συμφωνία και ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τις συνέπειες.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top