ΓεΣΥ: Απειλούν με νομικά μέτρα οι γιατροί – «Δεν θα έχουν την υποχρέωση να ενταχθούν»

ΓεΣΥ: Απειλούν με νομικά μέτρα οι γιατροί – «Δεν θα έχουν την υποχρέωση να ενταχθούν»

Υπό την «απειλή» των νομικών μέτρων από ιατρούς συνεχίζεται η διαδικασία της μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» οι γιατροί – δημόσιοι υπάλληλοι, ετοιμάζονται να προσφύγουν ατομικά στη Δικαιοσύνη ενώ προειδοποιούν και με στάση εργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ιατροί ήδη εξασφάλισαν συμβουλή από νομικούς όπου τους ανέφεραν πως η απόσπασή τους συνιστά «απαράδεκτη εξωγενή παρέμβαση στα εργασιακά κεκτημένα τους».

Το εν λόγω ζήτημα, συζητήθηκε και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας της Βουλής κατά τη συνεδρία της την Πέμπτη 14/03, όπου ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, Σωτήρης Κούμας, είπε πως «υπάρχει το ενδεχόμενο γιατροί οι οποίοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εάν κερδίσουν την υπόθεση δεν θα έχουν την υποχρέωση να ενταχθούν στο ΓεΣΥ».

Τοποθέτηση η οποία έφερε την άμεση και έντονη αντίδραση του προέδρου του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου, ο οποίος ρώτησε κατά πόσον «εκείνο που επιχειρεί η ΠΑΣΥΚΙ είναι να απειλήσει τον ΟΑΥ με τη μη συμμετοχή γιατρών του δημοσίου στο ΓεΣΥ», με τον Κούμα να απαντά πως «η ΠΑΣΥΚΙ δεν επιθυμεί και δεν επιχειρεί να ανατρέψει την πορεία της μεταρρύθμισης».

Όπως είπε στην εφημερίδα ο κύριος Κούμας, η ΠΑΣΥΚΙ ξεκίνησε την ενημέρωση των εν λόγω ιατρών για το δικαίωμά τους να «εφεσιβάλουν» την απόφαση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE