ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Τα έβαλε με τις ψυχαγωγικές εκπομπές του ΡΙΚ - Απάντησε για το «Ίδρυμα σαπουνόπερας»

Αβέρωφ: Τα έβαλε με τις ψυχαγωγικές εκπομπές του ΡΙΚ - Απάντησε για το «Ίδρυμα σαπουνόπερας»

Για τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ που καταψηφίστηκε την Παρασκευή (15/3) μίλησε ξανά ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς στο «Πρωινό δρομολόγιο» του ΡΙΚ το πρωί της Δευτέρας (18/3) για να σχολιάσει την καταψήφιση του προϋπολογισμού του Κρατικού Ιδρύματος, από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ.

Αρχικά, ο κ. Νεοφύτου σχολίασε πως ό,τι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο, αντί να παίρνουμε την ουσία, προσπαθούμε με συνομωσιολογικό τρόπο να το εξηγήσουμε. Θέλοντας να δώσει απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν ότι η καταψήφιση του προϋπολογισμού, έγινε με σκοπό να εξυπηρετήσει ιδιωτικά κανάλια.

Αναφέρθηκε και στο μισθολόγιο των εργαζομένων του ΡΙΚ, οι οποίοι, όπως είπε είναι πολλαπλάσιοι από άλλους εργαζόμενους του ίδιου χώρου, ενώ αυτοί μάλιστα, πληρώνονται και από την τσέπη του φορολογούμενου.

Στην θέση που εξέφρασε η παρουσιάστρια της εκπομπής ότι το ΡΙΚ το τελευταίο διάστημα είναι στις προτιμήσεις του κοινού, κάτι που φαίνεται και στα ψηλά νούμερα τηλεθέασης και ακροαματικότητας, ο κ. Αβέρωφ είπε για τα 33 εκατ. προϋπολογισμού, λέγοντας: «Για να έχω ανταγωνισμό σε ψυχαγωγική εκπομπή. Χάσαμε το μέτρο και βγήκαμε εκτός του πλαισίου για κρατική τηλεόραση».

Ο ίδιος, ζητά από την κρατική τηλεόραση, περισσότερη ειδησιογραφία, περισσότερες εκπομπές πολιτισμού και εμβάθυνση και σκέψη στην πολιτική.

Ο κ. Αβέρωφ, σχολίασε επίσης ότι τα δελτία ειδήσεων του ΡΙΚ είναι γεμάτα από ανακοινώσεις των κομμάτων. Η παρουσιάστρια της εκπομπής απάντησε ότι αν δεν προβληθεί κάποια ανακοίνωση, αρχίζουν τηλέφωνα από τα κόμματα για να «παίξει» η ανακοίνωσή τους.

«Εξευτελισμός κάναμε ένα σύστημα που κόμματα παίρνουν τηλέφωνα δημοσιογράφους για να μάθουν την ειδησιογραφία και να τοποθετηθούν επί αυτού», σημείωσε ακόμα ο κ. Νεοφύτου.

Όταν ερωτήθηκε για το «ίδρυμα σαπουνόπερας» που χαρακτήρισε το ΡΙΚ ο κ. Νεοφύτου στην Βουλή, είπε ότι δεν είπε έτσι και εξήγησε ότι με τις εκπομπές του κρατικού καναλιού το τελευταίο διάστημα, δεν διαφέρει από τα ιδιωτικά κανάλια.

«Δεν θέλω να χρησιμοποιώ τα χρήματα του φορολογούμενου για προγράμματα που ομοιάζουν με σαπουνόπερες» είπε χαρακτηριστικά.

Εν τέλει, είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε με παρουσιαστές, ούτε με κανέναν στο ΡΙΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top