ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ - ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Στο συρτάρι σχέδια για κυκλικό κόμβο στο σημείο – Δεν δίνει συγκατάθεση ιδιοκτήτης γης

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ - ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Στο συρτάρι σχέδια για κυκλικό κόμβο στο σημείο – Δεν δίνει συγκατάθεση ιδιοκτήτης γης

Εδώ και δύο χρόνια, έχουν ετοιμαστεί σχέδια για δημιουργία κυκλικού κόμβου εκεί όπου σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο το πρωί της Δευτέρας (18/3), ωστόσο παραμένει στα συρτάρια, λόγω μη συγκατάθεσης από ιδιοκτήτη γης στο εν λόγω σημείο.

Τα πιο πάνω, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης Ψεματισμένου, Χριστόδουλος Παπαχρήστου, μετά την οδική σύγκρουση που στοίχησε την ζωή στον 52χρονο άνδρα από την Συρία, την Δευτέρα (18/3).

«Εδώ και αρκετά χρόνια τα Κοινοτικά Συμβούλια Ψεματισμένου και Μαρωνίου, έχουν προβεί σε αλλεπάλληλα αιτήματα για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στον συγκεκριμένο δρόμο. Η λύση που δόθηκε από τον Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών ήταν να δημιουργηθεί ένα «φρύδι» για το οποίο όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι», ανέφερε αρχικά. 

Και πρόσθεσε: «Ο Φορέας Κυκλοφοριακών Μελετών αποφάσισε τελικά τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο χρειάζεται η απαλλοτρίωση τριών τεμαχίων, για δύο εκ των οποίων έχουμε πάρει την συγκατάθεση, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του τρίτου αρνείται, με αποτέλεσμα το θέμα έχει παραπεμφθεί στον Επαρχο Λάρνακας». 

Σημείωσε ακόμα: «Tα κατασκευαστικά σχέδια για δημιουργία του κυκλικού κόμβου είναι έτοιμα εδώ και δύο περίπου χρόνια».

Επιπλέον ο Κοινοτάρχης Ψεματισμένου, είπε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συνεργεία της κοινότητας καθαρίζουν δρόμους και «παγκέτα» από την άγρια βλάστηση που υπάρχει λόγω της πολυομβρίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΤΡΟΧΑΙΟ - ΖΥΓΙ: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - «Έσβησε» ο 52χρονος οδηγός

Θυμίζουμε ότι το τροχαίο σημειώθηκε όταν ο  83χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος εξερχόμενος από τη συμβολή με Μαρώνι, δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με το όχημα του 53χρονου, που κινείτο σε ελεύθερη πορεία.

Ο Υπεύθυνος Τροχαίας Λάρνακας, Χάρης Χατζηγιασεμή, σε δηλώσεις του στην σκηνή του δυστυχήματος, σημείωσε σχετικά με διορθωτικές κινήσεις στον δρόμο: «Πρέπει πρώτα να γίνει μελέτη για να αποφασιστεί από την αρμόδια Αρχή κατά πόσον χρειάζεται να γίνει ράμπα. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται» συνέχισε «είναι οδική συνείδηση την οποία δυστυχώς ως Κύπριοι οδηγοί δεν έχουμε και δυσκολευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της οδήγησης, με αποτέλεσμα να γίνονται τα θανατηφόρα δυστυχήματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top