ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ - ΖΥΓΙ: «Με ζώνη ασφαλείας σίγουρα ο 53χρονος θα ήταν ζωντανός» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ - ΖΥΓΙ: «Με ζώνη ασφαλείας σίγουρα ο 53χρονος θα ήταν ζωντανός» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, ο άτυχος 52χρονος που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/3) στον δρόμο Ζυγιού – Ψεματισμένου. Χωρίς ζώνη και ο 83χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο Χάρης Χατζηγιασεμή, υπεύθυνος Τροχαίας Λάρνακας ανέφερε: «Την Δευτέρα (18/3) γύρω στις έξι το πρωί σημειώθηκε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση στο δρόμο Ψεματισμένου προς Ζύγι. Συγκεκριμένα, όχημα που οδηγούσε 83χρονος Ελληνοκύπριος, εξερχόμενος από τη συμβολή με το Μαρώνι συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα που οδηγούσε 53χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κινείτο από Ψεματισμένο προς Ζύγι».

Πρόσθεσε ότι: «Aπό τη σύγκρουση ο 53χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο 82χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη».

Ο κ. Χατζηγιασεμή ανέφερε ακόμα ότι «Aπό τις εξετάσεις που έχουν γίνει στη σκηνή φαίνεται και η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, ενώ οι δύο οδηγοί δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας. Ωστόσο σε περίπτωση που οι οδηγοί έφεραν ζώνες ασφαλείας τότε σίγουρα ο 53χρονος θα ήταν ζωντανός».

Επίσης από εξετάσεις που έγιναν στα δύο οχήματα διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο του 83χρονου ήταν διαγραμμένο ενώ του αλλοδαπού, το οποίο δεν καλυπτόταν ούτε από πιστοποιητικό ασφάλειας, ήταν ακινητοποιημένο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε πως οι επί καθήκοντι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας διαπίστωσαν το θάνατο του αλλοδαπού ενώ τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο γιος του 83χρονου, που ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του.

Ανέφερε επίσης ότι οι δύο οδηγοί δεν κατείχαν άδεια οδηγού, ενώ το αυτοκίνητο του 83χρονου ήταν διαγραμμένο λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου μη ανανέωσης της κυκλοφορίας του.

Ερωτηθείς κατά πόσον βασικός παράγοντας του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος ήταν η ανθρώπινη αμέλεια, ο κ. Χατζηγιασεμή απάντησε πως «ο 83χρονος εξερχόμενος δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το όχημα του 53χρονου, που κινείτο σε ελεύθερη πορεία».

Είπε ακόμα ότι για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο δρόμο «πρέπει πρώτα να γίνει μελέτη για να αποφασιστεί από την αρμόδια Αρχή κατά πόσον χρειάζεται να γίνει ράμπα. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται» συνέχισε «είναι οδική συνείδηση την οποία δυστυχώς ως Κύπριοι οδηγοί δεν έχουμε και δυσκολευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της οδήγησης, με αποτέλεσμα να γίνονται τα θανατηφόρα δυστυχήματα».

Εξάλλου ο Χριστόδουλος Παπαχρήστου Κοινοτάρχης Ψεματισμένου ανέφερε ότι «εδώ και αρκετά χρόνια τα Κοινοτικά Συμβούλια Ψεματισμένου και Μαρωνίου, έχουν προβεί σε αλλεπάλληλα αιτήματα για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στον συγκεκριμένο δρόμο. Η λύση που δόθηκε από τον Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών ήταν να δημιουργηθεί ένα «φρύδι» για το οποίο όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι».

Πρόσθεσε ότι «ο Φορέας Κυκλοφοριακών Μελετών αποφάσισε τελικά τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο χρειάζεται η απαλλοτρίωση τριών τεμαχίων, για δύο εκ των οποίων έχουμε πάρει την συγκατάθεση, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του τρίτου αρνείται, με αποτέλεσμα το θέμα έχει παραπεμφθεί στον Επαρχο Λάρνακας». Σημείωσε πως «τα κατασκευαστικά σχέδια για δημιουργία του κυκλικού κόμβου είναι έτοιμα εδώ και δύο περίπου χρόνια».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπαχρήστου απάντησε πως εδώ και δύο περίπου εβδομάδες συνεργεία της Κοινότητας άρχισαν να καθαρίζουν τους δρόμους και τα «παγκέτα» από την άγρια βλάστηση που υπάρχει λόγω της πολυομβρίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top