ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επιδικάστηκαν 95 χιλιάδες στον Β. Γεωργίου διευθυντή του Γραφείου του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια

Επιδικάστηκαν 95 χιλιάδες στον Β. Γεωργίου διευθυντή του Γραφείου του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια

Ο  Βάσος Γεωργίου διεκδίκησε και πέτυχε να θεωρηθεί η υπηρεσία που πρόσφερε ως διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας επί καιρού Δημήτρη Χριστόφια, ως συνέχεια της υπηρεσίας του στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, που επίσης ήταν ο κ. Χριστόφιας.  

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, που δικαίωσε τον κ. Βάσο Γεωργίου,  πρέπει να του καταβληθούν άλλες €95.030 ως φιλοδώρημα, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό του φιλοδωρήματος περίπου στις €172.660.

Ο κ. Γεωργίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επικαλέστηκε σύμβαση εργοδότησής του με τη μονογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον Μάριο Καρογιάν, ο οποίος διετέλεσε, όπως και ο ίδιος, διευθυντής του Προέδρου της Βουλής λαμβάνοντας αυξημένο φιλοδώρημα σε σχέση με αυτό που προνοείτο στους όρους απασχόλησής του.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου επικαλέστηκε τον συγκεκριμένο όρο σύμβασης: «Όταν τερματιστεί η απασχόλησή του, δικαιούται να λάβει φιλοδώρημα το οποίο ισούται με το ένα έκτο των μηνιαίων απολαβών του κατά την ημερομηνία αποχώρησής του από τη θέση του διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας για κάθε συμπληρωμένο μήνα υπηρεσίας (περιλαμβανομένης και της υπηρεσίας του ως διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής)».

Το δικαστήριο ανάφερε σχετικά: «Oι όροι για τον τρόπο υπολογισμού του φιλοδωρήματος, ήτοι να υπολογίζεται στη βάση μηνών υπηρεσίας και σε προηγούμενες, διαφορετικές θέσεις, τέθηκαν στη σύμβαση που προσφέρθηκε στον ενάγοντα στις 29.2.2008 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος βεβαίως και δεσμεύει την Κυπριακή Δημοκρατία».

Τον Βάσο Γεωργίου εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο "ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top