Πίσω στην Κεντρική Τράπεζα η λίστα με τα δάνεια πολιτικών προσώπων – Την επέστρεψε ο Συλλούρης

Πίσω στην Κεντρική Τράπεζα η λίστα με τα δάνεια πολιτικών προσώπων – Την επέστρεψε ο Συλλούρης

Ο Συλλούρης επέστρεψε στον Διοικητή της ΚΤΚ τη λίστα Γιωρκάτζη με τα ΜΕΔ πολιτικών προσώπων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης επέστρεψε την Πέμπτη 18/04 στο νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνο Ηροδότου τη λίστα που του είχε αποστείλει η τέως Διοικήτρια της ΚΤΚ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ).

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον κ. Ηροδότου, ενώπιον εκπροσώπων των ΜΜΕ, στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης είπε ότι αν προκύπτει «εξυπηρέτηση» ΠΕΠ από τράπεζες τότε θα πρέπει να εξεταστεί η πολιτική και ενδεχομένως ποινική ευθύνη του ΠΕΠ, αλλά και οι ευθύνες των Τραπεζών και της Κεντρικής Τράπεζας «για να τελειώνουμε. Όχι απλώς να τροφοδοτούμε ψιθύρους, κουτσομπολιό ή [να παρέχουμε] εργαλείο για όσους θέλουν να χτυπούν το πολιτικό σύστημα».

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE