ΚΟΣΜΟΣ

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: Νέα έκρηξη πίσω από δικαστήριο

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: Νέα έκρηξη πίσω από δικαστήριο

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (25/4) στην πόλη Πουγκόντα στη Σρι Λάνκα, ανατολικά του Κολόμπο, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν θύματα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την έκρηξη, σε άδειο οικόπεδο πίσω από το δικαστήριο της πόλης, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

"Έγινε μια έκρηξη πίσω από το δικαστήριο, διεξάγουμε έρευνα", είπε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως αυτή η έκρηξη δεν ήταν ελεγχόμενη, όπως άλλες που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500.

Η αστυνομία προχώρησε σε άλλες 16 συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των κρατουμένων που ανακρίνονται στους 76.

Στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ και απεσταλμένοι της Interpol βρίσκονται στη νήσο και βοηθούν στις έρευνες.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα απαίτησε δύο κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης να του υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αφού κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν πληροφορίες για τις επιθέσεις που είχαν λάβει από το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, όλες οι εκκλησίες των Καθολικών στη Σρι Λάνκα θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα γίνεται καμία λειτουργία μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της ασφάλειας, μετά τις επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής εκκλησίας.

"Ακολουθώντας την συμβουλή των δυνάμεων της τάξης, θα διατηρήσουμε όλες τις εκκλησίες κλειστές", δήλωσε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι "δεν θα γίνει καμία λειτουργία μέχρι νεωτέρας". Οι καμικάζι επιτέθηκαν την Κυριακή κυρίως σε τρεις εκκλησίες χριστιανών την ώρα της λειτουργίας του Πάσχα, προκαλώντας αιματοχυσία.

Οι αρχές της χώρας έχουν έκτοτε ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από τις εκκλησίες, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης. Η χριστιανική μειονότητα στη χώρα αντιπροσωπεύει το 7% του πληθυσμού της χώρας, ενώ η πλειοψηφία είναι βουδιστές (70%).

Την ίδια ώρα οι αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας έδωσαν εντολή να αποκλειστεί η πρόσβαση στην κεντρική τράπεζα της χώρας εξαιτίας φόβων για την τοποθέτηση βόμβας, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της τράπεζας στο Reuters, την ώρα που ο δρόμος έξω από την κεντρική τράπεζα, η οποία βρίσκεται κοντά στο World Trade Center του Κολόμπο, έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

Λίγο νωρίτερα οι αρχές είχαν κλείσει εξάλλου και την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στο κύριο αεροδρόμιο του Κολόμπο, εξαιτίας ανησυχιών για ύποπτο όχημα, αλλά αργότερα η αρτηρία ξανάνοιξε στην κυκλοφορία καθώς αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top