ΚΥΠΡΟΣ- ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Στρατιωτικό κεφαλοκλείδωμα βλέπουν οι ανθρωπολόγοι- Έρευνες και σε άλλες περιοχές

ΚΥΠΡΟΣ- ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Στρατιωτικό κεφαλοκλείδωμα βλέπουν οι ανθρωπολόγοι- Έρευνες και σε άλλες περιοχές

Κεφαλοκλείδωμα που παραπέμπει σε στρατιωτική μέθοδο, φαίνεται να ήταν η αιτία θανάτου της 36χρονης Λίβια από την Ρουμανία, η σορός της οποίας πιστεύεται ότι ανασύρθηκε εντός ταξιδιωτικής βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη την Κυριακή (28/4).

Στο 4ο θύμα του “Ορέστη”, την 36χρονη Λίβια, πιστεύουν οι ανθρωπολόγοι της Scotland Yard, που παρέστησαν στην νεκροτομή, ότι ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη την περασμένη Κυριακή (28/4) , σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Τετάρτης (1/5).

Ο 35χρονος αξιωματικός, φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε την στρατιωτική εκπαίδευση που έλαβε αφού σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο θάνατος της 36χρονης δεν προήλθε από στραγγαλισμό, αλλά από κεφαλοκλείδωμα με συγκεκριμένη μέθοδο, την οποία δεν γνωρίζει ο οποιοσδήποτε.

Ως λάθος του λεγόμενου “Ορέστη”, καταγράφεται το ότι όπως φαίνεται, αρχικά τοποθετούσε τα θύματα του εντός ταξιδιωτικών βαλιτσών, κάτι που διαφοροποιεί τον τρόπο αποσύνθεσης των σορών, προστατεύοντας τις, κάτι που βοήθησε τους ερευνητές να εντοπίσουν την αιτία θανάτου της Λίβια.

Ακόμη, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες φαίνεται να έχουν σκιαγραφήσει τον τρόπο δράσης του “Ορέστη” και όπως λέχθηκε στο ρεπορτάζ, ανέφεραν στην Αστυνομία ότι οι έρευνες θα πρέπει να επεκταθούν και σε άλλα σημεία, αφού ίσως ο τελικός απολογισμός να ξεπερνά τα 7 θύματα.

Τέλος, οι ειδικοί της Scotland Yard, έχουν ετοιμάσει ερωτηματολόγιο το οποίο αναμένεται να αξιοποιήσουν οι ανακριτές, ενώ όπως λέχθηκε, υπάρχει νομικό παράθυρο το οποίο με σχετική άδεια του Δικαστηρίου, μπορούν να συμμετέχουν στις ανακρίσεις.

Επιμέλεια Χρ. Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE