ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στηρίζει τον αγώνα για ίσα δικαιώματα Εργοδοτούμενων Ορισμένου και Αορίστου η ΑΣΔΥΚ

Στηρίζει τον αγώνα για ίσα δικαιώματα Εργοδοτούμενων Ορισμένου και Αορίστου η ΑΣΔΥΚ

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ) και των Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου (ΕΟΧ), εκφράζει τη συμπαράσταση και στήριξή της στο αίτημα τους για εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωση της η Συντεχνία, καλεί την πολιτεία να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται, για να διορθώσει, όπως αναφέρει, τις στρεβλώσεις, ανισορροπίες και αδικίες που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Ως ΑΣΔΥΚ, σημειώνεται, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι το καθεστώς εργοδότησης υπαλλήλων ως αορίστου χρόνου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

 «Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο όρος αυτός αποτελεί εφεύρημα με ένα και μοναδικό στόχο, όταν εφαρμόστηκε, να καλύψει μόνιμες στην ουσία ανάγκες της κρατικής μηχανής και να εξοικονομήσει χρήματα για το κράτος σε βάρος των εργαζομένων, διαβρώνοντας και υποσκάπτοντας τους όρους εργοδότησης και τα ωφελήματα των υπαλλήλων», αναφέρεται.

Εάν, εξάλλου, συνεχίζει η ανακοίνωση, «η εφαρμογή της πολιτικής για πρόσληψη «εκτάκτων» υπαλλήλων αποσκοπούσε σε κάτι διαφορετικό δεν θα έφτανε ο αριθμός των συναδέλφων, που σήμερα εργοδοτούνται ως ΕΑΧ και ΕΟΧ, να ξεπερνά - μόνο στην κεντρική κυβέρνηση - τις 5.000».

Πάγια θέση της Συντεχνίας, προστίθεται, είναι ότι όλοι οι εργοδοτούμενοι στη Δημόσια Υπηρεσία, πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης. Αυτό επιβάλλεται, σημειώνει, από το άρθρο 28 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει καθολικά την ισότητα ενώπιον του Νόμου και την ίση μεταχείριση των πολιτών από τη Διοίκηση, αποκλειόμενης κάθε διάκρισης.

Περαιτέρω, αναφέρει πως το άρθρο 15 (2) του περί Ρύθμισης της Εργοδότησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου του 2016, αναφέρει ότι οι όροι απασχόλησης των ΕΑΧ και ΕΟΧ, καθορίζονται κατ’ αναλογία της ισχύουσας πρακτικής διεξαγωγής των συλλογικών διαβουλεύσεων που ακολουθούνται στη δημόσια υπηρεσία για τους δημοσίους υπαλλήλους.

« Άποψη της Συντεχνίας μας, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 15 (2) του Νόμου καθώς επίσης το Νόμο 98 (Ι) του 2003 (περί απαγόρευσης δυσμενούς μεταχείρισης) είναι ότι δεν υπάρχει ίση μεταχείριση των ΕΑΧ και ΕΟΧ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top