ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Λεβέντ και Οσμάν αθώοι στην υπόθεση της καρικατούρας του Ερντογάν

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Λεβέντ και Οσμάν αθώοι στην υπόθεση της καρικατούρας του Ερντογάν

Το «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας αποφάσισε να αθωώσει τους Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν στην υπόθεση εναντίον της Αφρίκα για την καρικατούρα/φωτομοντάζ με το ελληνικό αρχαίο άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «δικαστής» ανέγνωσε για μιάμιση ώρα την απόφαση που κρίνει ότι δεν αποδείχθηκε η προσβολή ενάντια σε αρχηγό ξένου κράτους, ούτε και υπάρχει μαρτυρία ότι εξαιτίας της καρικατούρας χάλασαν οι σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους. Στην απόφαση περιλήφθηκαν παραδείγματα από αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Ο Σενέρ Λεβέντ, που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από συγκεντρωθέντες, εξερχόμενος του κτιρίου του «δικαστηρίου» είπε ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση. Αν αυτή η δίκη γινόταν στην Τουρκία, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό, πρόσθεσε. Όσο και αν είναι «υποδιοίκηση» της Τουρκίας, το «δικαστήριο» έδειξε ότι είναι ακόμα ανεξάρτητο, δήλωσε ο διευθυντής και ιδιοκτήτης της Αφρίκα.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top