ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κύπριος επιχειρηματίας: «Αν ήθελα να σκοτώσω θα είχα μαζί μου όπλο» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κύπριος επιχειρηματίας: «Αν ήθελα να σκοτώσω θα είχα μαζί μου όπλο» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μέγα θέμα παραμένει στη Βουλγαρία η υπόθεση σε βάρος του Κύπριου επιχειρηματία Δημήτρη Πιρίλλη, που κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο 30χρονου ζωοκλέφτη με σκόπιμο δυστύχημα.

Όπως έγραψε την Πέμπτη (16/05) το ThemaOnline που είχε δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες της υπόθεσης από την Τρίτη (14/05), ο 60χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου.

Εν τέλει το Νομαρχιακό Δικαστήριο Φιλιππούπολης, αποφάσισε όπως παραμείνει κρατούμενος ως υπόδικος μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του «Φιλελευθέρου» (16/05) σημειώνεται ότι ο Πιρίλλης τυγχάνει στήριξης από απλό κόσμο που κάνει λόγο περί αθωότητάς του.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι του χωριού που από εικοσαετίας βρίσκεται η φάρμα με πέραν των 700 αγελάδων του Κύπριου αγελαδοτρόφου, δηλώνουν στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης της Βουλγαρίας ότι επρόκειτο για ατύχημα και όχι για σκόπιμη ενέργεια θανάτου.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Πιρίλλης, είπε στο Δικαστήριο: «Αν ήθελα να σκοτώσω, θα είχα μαζί μου όπλο, ενώ δεν είχα ούτε καν το κινητό μου, μόνο ένα φανάρι». Ο δε δικηγόρος του Κύπριου επιχειρηματία έφερε ένσταση στο αίτημα για κράτηση του Πιρίλλη μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, είπε πως οι μισοί από τους μάρτυρες είναι συνεργοί του νεκρού ζωοκλέφτη σε υποθέσεις που απασχόλησαν τις Αρχές. Τόνισε ακόμη ότι ο πελάτης του συνεργάζεται πλήρως με τους ανακριτές, ενώ ανέφερε ακόμη ότι η ταχύτητα του οχήματος την ώρα του συμβάντος ήταν μόνο 20 χλμ την ώρα.

Όπως σημειώνει ο 'Φιλελεύθερος', νωρίτερα είχε εξηγήσει ότι "διαθέτει φάρμα με αγελάδες, άλογα, γουρούνια και ότι καλλιεργεί εκτάσεις γης στην περιοχή εδώ και 17 χρόνια". Πρόσθεσε ότι έχει επενδύσει εκατομμύρια γι΄ αυτό τον σκοπό και πως είναι συνεχώς θύμα κλοπών. 'Μέχρι τώρα μου έκλεψαν 150 έως και 200 ζώα, ανέφερε στο Δικαστήριο, τονίζοντας ότι οι καταγγελίες του στις Αρχές δεν είχαν αποτέλεσμα.

Όπως είχε σημειώσει το ThemaOnline σε προηγούμενό του ρεπορτάζ, «ήταν ξημερώματα Κυριακής 12/5 (γύρω στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα) όταν δύο αδέλφια μαζί με τσιγγάνο φίλο τους προσπάθησαν να κλέψουν αγελάδες από τη φάρμα φιλήσυχου Κύπριου επιχειρηματία στην περιοχή Bolyarino της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα στη Βουλγαρία, ο 60χρονος Δημητράκης Πιριλλής που διατηρεί σύγχρονη φάρμα με αγελάδες αντιλήφθηκε τους κλέφτες που μπήκαν στην περιουσία του, εισήλθε εντός του οχήματός του για να τους καταδιώξει και περίπου 500 μέτρα από το υποστατικό φέρεται να σκότωσε έναν από τους τρεις περνώντας από πάνω του με το όχημα του.

Όπως αναφέρεται, όταν αντιλήφθηκε ότι κτύπησε τον κλέφτη σταμάτησε το όχημα του και παρέμεινε στην περιοχή, ωστόσο ο 30χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για τρεις εγκληματίες -γνωστούς στις Αρχές όπως σημειώνεται- καθώς ο νεκρός Petar Gadzhanov είχε 14 καταδίκες για διάφορες κλοπές, ενώ οι άλλοι δύο δράστες από εννέα και δύο αντίστοιχα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top