Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στην Αίγυπτο, όπου, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel-Fattah El-Sisi, θα συμμετάσχει σε Διεθνές Συνέδριο, το οποίο θα αρχίσει τις εργασίες του στις 13 Μαρτίου στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο Συνέδριο, το οποίο θα έχει ως θέμα την οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου, αναμένεται να συμμετάσχουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι αρχηγών κρατών από τον αραβικό κόσμο, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 14 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE