ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιάνουν δουλειά στην Αθήνα τα κλιμάκια «θεσμών» των Βρυξελλών

Πιάνουν δουλειά στην Αθήνα τα κλιμάκια «θεσμών» των Βρυξελλών

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα κλιμάκιο τεχνοκρατών της ομάδας των Βρυξελλών, για συλλογή πληροφοριών αναφορικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μετέχει επίσης εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επίσης τη Δευτέρα θα μεταβεί στην Ελλάδα τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η σύνθεση των τεχνικών κλιμακίων που θα επισκέπτονται την Ελλάδα θα είναι ανάλογη με το θέμα της διαπραγμάτευσης και των στοιχείων που χρειάζονται.

Είπε επίσης ότι δεν θα γίνονται εισβολές, κατά την έκφρασή του, στα υπουργεία αλλά συζητήσεις και διαβουλεύσεις με γενικούς γραμματείς και υπουργούς.

Ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Βαρουφάκης σήμερα μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθούν με τον Γ.Γ. του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, στη συνάντηση θα παρουσιάσουν όλο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει η ελληνική πλευρά, σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι πέρα από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη παρουσιαστεί στους εταίρους, θα υπάρξουν και άλλες που δεν έχουν ακόμα παρουσιασθεί. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, είναι η εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος «που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και μετρήσιμο όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του».

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top