Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος για συνομιλίες με την Τεχεράνη

Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος για συνομιλίες με την Τεχεράνη

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαμήνυσε την Παρασκευή 14/06 πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει συνομιλίες με την Τεχεράνη, οποτεδήποτε είναι έτοιμη, ακόμα κι αν κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις εναντίον των δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

"Θέλουμε να επιστρέψουν πίσω στο τραπέζι" υπογράμμισε ο Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News. "Είμαι έτοιμος όταν εκείνοι είναι" συμπλήρωσε, σημειώνοντας κατόπιν ότι "δεν βιάζεται".

Η κυβέρνηση Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για την επίθεση, επικαλούμενη ένα βίντεο που λέει ότι εικονίζει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς προσεγγίζουν το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση στον Κόλπο του Ομάν και κατόπιν αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του κύτους του τάνκερ.

"Το Ιράν το έκανε" είπε ο Τραμπ στο Fox. "Ουσιαστικά γράφει Ιράν παντού... Εικάζω ότι δεν ήθελαν να αφήσουν πίσω αποδείξεις". Η Τεχεράνη χαρακτήρισε τις αμερικανικές κατηγορίες εσφαλμένες κι ανησυχητικές.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE