Μικρός σεισμός στα σύνορα Β. Κορέας-Κίνας - Υποψίες για έκρηξη

Μικρός σεισμός στα σύνορα Β. Κορέας-Κίνας - Υποψίες για έκρηξη

Ένας μικροσεισμός που ενδέχεται να οφείλεται σε "πιθανή έκρηξη" καταγράφθηκε τη Δευτέρα 17/6 στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, λιγότερο από μία ώρα αφότου το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πιονγκιάνγκ –την πρώτη εδώ και πολλά χρόνια– στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας, μια δόνηση μεγέθους 1,3 βαθμών σημειώθηκε στις 19.38 τοπική ώρα (14.38 ώρα Ελλάδας) στην κινεζική πόλη Χουντσούν που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα.

Στην περιοχή αυτή είχε πραγματοποιηθεί μια πυρηνική δοκιμή από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Το Πακιστάν φιλοξένησε σήμερα συνομιλίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν και οι αρχικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε προτάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για τη ναυτιλία, είπαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE