Μικρός σεισμός στα σύνορα Β. Κορέας-Κίνας - Υποψίες για έκρηξη

Μικρός σεισμός στα σύνορα Β. Κορέας-Κίνας - Υποψίες για έκρηξη

Ένας μικροσεισμός που ενδέχεται να οφείλεται σε "πιθανή έκρηξη" καταγράφθηκε τη Δευτέρα 17/6 στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, λιγότερο από μία ώρα αφότου το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πιονγκιάνγκ –την πρώτη εδώ και πολλά χρόνια– στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας, μια δόνηση μεγέθους 1,3 βαθμών σημειώθηκε στις 19.38 τοπική ώρα (14.38 ώρα Ελλάδας) στην κινεζική πόλη Χουντσούν που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα.

Στην περιοχή αυτή είχε πραγματοποιηθεί μια πυρηνική δοκιμή από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

Οι ήρωές μας ορίζουν το χρέος και την ευθύνη όλων μας να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, δήλωσε, τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Αναφερόμενος στην κάθοδο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η σύγκληση διευρυμένης διάσκεψης, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο όπου διακόπηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE