ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγινε δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου – Οι δύο υποψήφιοι για διαδοχή του

Έγινε δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου – Οι δύο υποψήφιοι για διαδοχή του

Μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου να παραιτηθεί μετά από αρχιερατεία 46 χρόνων, και αφού η παραίτηση του έγινε δεκτή από την Ιερά Σύνοδο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες διαδοχής του.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, ένας εξ αυτών είναι και ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, Ευμένιος Σιήππης, ο οποίος πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για διαδοχή του Μητροπολίτη Κιτίου μέχρι και την Παρασκευή 21/6.

Ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Σιήππης, κατάγεται από την Αραδίππου, ενώ εδώ και μια εικοσαετία είναι ο μόνος Αρχιμανδρίτης της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου. Επιπλέον, είναι ο εμπνευστής του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φανούριος», με σπουδές στην Ελλάδα, ενώ επιστρέφοντας στην Κύπρο χειροτονήθηκε διάκονος το 1995 και ακολούθως το 1996 ως Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου.

Παράλληλα ως αγιογράφος έχει ιστορήσει πολλές φορητές εικόνες και τοιχογραφίες σε ορθόδοξους ναούς στην Κύπρο, Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Μάλιστα, αρκετά έργα του έχουν εκδοθεί και είτε κυκλοφορούν σε Ελλάδα και άλλες χώρες, είτε βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιο του αλλά  ανάμεσα και σε συνοδικούς επισκόπους λόγω του φιλανθρωπικού του έργου, καθώς από τα πρώτα χρόνια της διακονίας του έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.  

Να σημειώσουμε πως ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων για διαδοχή του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου βρίσκεται και αυτό του Χωρεπισκόπου Αρσινόης, Νεκτάριου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπήρξε η οποιαδήποτε επιβεβαίωση ή διάψευση.

Υπενθυμίζεται ότι από τη στιγμή που θα κενωθεί ο μητροπολιτικός θρόνος η θέση θα πρέπει να πληρωθή εντός 40 ημερών, ενώ τοποτηρητής του θρόνου καθίσταται ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top