ΚΥΠΡΟΣ: Καθαίρεση του Μεταξά από την ΕΦ – Οι πρώτες μέρες στις Κεντρικές Φυλακές

ΚΥΠΡΟΣ: Καθαίρεση του Μεταξά από την ΕΦ – Οι πρώτες μέρες στις Κεντρικές Φυλακές

Καθαιρείται με συνοπτικές διαδικασίες από την Εθνική Φρουρά, ο καταδικασθέντας – πλέον – Νίκος Μεταξάς.

Ο υπουργός Άμυνας, δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ότι σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα θα προχωρήσουν σε καθαίρεση του 35χρονου ίλαρχου, με συνοπτικές διαδικασίες, αφού όταν κάποιας στρατιωτικός καταδικαστεί σε πάνω από 5 χρόνια φυλάκισης, η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή και δεν χρειάζεται πειθαρχική διαδικασία με ακρόαση του επηρεαζόμενου. Η ποινή είναι η καθαίρεση.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μεταξάς μετά την καταδίκη του σε 7 φορές ισόβια, μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές. Βρίσκεται στην πτέρυγα με τους καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο 35χρονος, όπως αναφέρει ο «Πολίτης» δεν βγαίνει από το κελί του παρά μόνο για να μεταβεί στο μπάνιο και αυτό με την συνοδεία δεσμοφυλάκων.

Επίσης, αναφέρεται ότι δεν έχει επαφές με άλλους κατάδικους  και δεν έχει βγει στο προαύλιο, παρά το γεγονός ότι έχει το δικαίωμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στη Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κασίμ Ντιάν, θα ενημερώσει σήμερα στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Κύπρου) το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε κλειστές διαβουλεύσεις.