Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν – Έκδοση νέας NAVTEX που δεσμεύει την κυπριακή ΑΟΖ

Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν – Έκδοση νέας NAVTEX που δεσμεύει την κυπριακή ΑΟΖ

Ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να ανεβάσει επικίνδυνα το θερμόμετρο σε Κύπρο και Αιγαίο. 

Έκδοση NAVTEX από την Τουρκία, για περιοχή νότια της Κύπρου για άσκηση με πραγματικά πυρά. Η NAVTEX δεσμεύει και τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία έχουν παραχωρηθεί σε ξένους ενεργειακούς κολοσσούς.

Σημειώνεται ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής», που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ από τις 4 Μαΐου, είναι πλέον γεγονός ότι έχει αρχίσει γεώτρηση, ξεπερνώντας, μάλιστα, τα 3.000 μέτρα.

Ο «Πορθητής» θα παραμείνει μέχρι και το τέλος Ιουλίου στην περιοχή, ενώ κάποιοι εκφράζουν φόβο ότι δεν αποκλείεται να σταλεί το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Μία εξέλιξη που όλοι απεύχονται, καθώς θα ανάγκαζε την Αθήνα να απαντήσει με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο Ερντογάν το γνωρίζει αυτό και προς το παρόν αποφεύγει να βάλει φωτιά και στο Αιγαίο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE