ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αποφυλακίστηκαν άλλοι έξι παιδεραστές – Πάνω από 45 υπό εποπτεία

ΚΥΠΡΟΣ: Αποφυλακίστηκαν άλλοι έξι παιδεραστές – Πάνω από 45 υπό εποπτεία

Περισσότεροι από 45 παιδεραστές, επιτηρούνται από την Αρχή Εποπτείας Καταδικασθέντων για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, ενώ σημειώνεται ότι πρόσφατα αποφυλακίστηκαν άλλοι έξι.

Η Αρχή Εποπτείας, πρόσθεσε στα αρχεία της και τους έξι νέους αποφυλακισθέντες παιδεραστές που εξέτισαν την ποινή τους, ενώ εξασφάλισε εναντίον τους και διάταγμα εποπτείας και αναμένεται να τους καλέσει για να τους το ανακοινώσει.

Όπως σημειώνεται στον «Φιλελεύθερο» που επικαλείται αρμόδια πηγή,  όποιος αποφυλακιστεί μετά που εξέτισε την ποινή του για αδικήματα σεξουαλικής φύσης σε βάρος ανηλίκων, τότε εκδίδεται εναντίον του διάταγμα εποπτείας ενώ οι αλλοδαποί καταδικασθέντες για τέτοια αδικήματα σε βάρος ανηλίκων δεν τίθενται υπό εποπτεία αφού απελαύνονται.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η Αρχή Εποπτείας καθορίζει:

  • Ανά περίπτωση και με τη σύμφωνη γνώμη του προσώπου που παραπέμπεται σε αυτή, λαμβάνοντας υπόψη εισήγηση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ψυχολογική στήριξη ή θεραπευτική παρέμβαση σε σχέση με το εν λόγω πρόσωπο.
  • Καταρτίζει πρόγραμμα επανένταξης προσώπου που παραπέμπεται σε αυτή, ανάλογα με την περίπτωση.
  • Συμβουλεύει το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ή και την Αστυνομία, αυτεπάγγελτα ή κατόπιν οδηγιών τους, σχετικά με την επικινδυνότητα οποιουδήποτε προσώπου που παραπέμπεται σε αυτή.
  • Εξασφαλίζει ακόμα τη διαθεσιμότητα αποτελεσματικών προγραμμάτων ή μέτρων παρέμβασης με σκοπό την πρόληψη και ελαχιστοποίηση των κινδύνων επανάληψης αδικημάτων σεξουαλικού χαρακτήρα σε βάρος παιδιών
  • Λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσουν την αξιολόγηση της επικινδυνότητας των προσώπων που παραπέμπονται σε αυτή και του πιθανού κίνδυνου επανάληψης αδικήματος, με σκοπό τον προσδιορισμό κατάλληλων προγραμμάτων ή μέτρων παρέμβασης.

Σημειώνεται ότι η εποπτεία ενός αποφυλακισθέντα είναι υποχρεωτική αφού στηρίζεται στην έκδοση δικαστικού διατάγματος και αν κάποιος αρνηθεί τότε ενημερώνεται ο Γενικός Εισαγγελέας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην πλειονότητά τους όσοι μπαίνουν κάτω από εποπτεία συνεργάζονται με την Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή εκκρεμεί νομοσχέδιο για ενίσχυση των εξουσιών των δικαστηρίων αλλά και της Αρχής με σκοπό την προστασία των θυμάτων και μετά την ενηλικίωσή τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top