ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Ο Αγγελίδης παρέδωσε τη σκυτάλη στον Χρ. Ανδρέου - «Ανοιχτή στην κριτική χωρίς αφορισμούς»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Ο Αγγελίδης παρέδωσε τη σκυτάλη στον Χρ. Ανδρέου - «Ανοιχτή στην κριτική χωρίς αφορισμούς»

Ναι στην κριτική, αλλά όχι στη μηδενιστική. Αυτό ήταν το μήνυμα που στάλθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το πρωί (05/07) η ηγεσία της Αστυνομίας προς ταΜ.Μ.Ε. με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του σώματος.

Αυτό τουλάχιστον το μήνυμα έστειλε με τις τοποθετήσεις του ο νέος υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας Κύπρου, Χρίστος Ανδρέου.

Στο τέλος της ομιλίας του κάλεσε τους λειτουργούς των ΜΜΕ σε συνεργασία, υποδεικνύοντας ότι η Αστυνομία, είναι ανοιχτή τόσο στην πληροφόρηση, όσο και στην κριτική, όταν αυτή γίνεται, όπως επισήμανε, χωρίς αβασάνιστους αφορισμούς και ισοπέδωση.

Η συνάντηση, όπως σημειώσαμε, οργανώθηκε με αφορμή την πρόσφατη αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, με σκοπό την γνωριμία του νέου εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανώτερου Υπαστυνόμου Χρίστου Ανδρέου, με τους λειτουργούς των MME και επικαιροποίηση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Παράλληλα, η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία για ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του Γραφείου, κατά την περίοδο της ηγεσίας του Αστυνόμου ΄Β Ανδρέα Αγγελίδη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος συνεχάρη τον απελθόντα εκπρόσωπο τύπου Ανδρέα Αγγελίδη, για το έργο του. «Ανταποκρίθηκε σε πολύπλοκα καθήκοντα, συντονίζοντας μια ομάδα ικανών συνεργατών στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» είπε ο Αρχηγός, «θέτοντας τη δική του σφραγίδα στη δημόσια επικοινωνία της Αστυνομίας».

Αναφερόμενος στο νέο εκπρόσωπο Τύπου του σώματος Χρίστο Ανδρέου, ο κ. Μιχαηλίδης ευχήθηκε κάθε επιτυχία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει την πορεία αναβάθμισης της υπεύθυνης επικοινωνίας και της πολύ καλής συνεργασίας με τα MME και τους δημοσιογράφους.

Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας μίλησε και για την επικοινωνιακή πολιτική της Αστυνομίας και την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται σε αυτή, διευκρινίζοντας πως για την Αστυνομία, σημασία έχει η αντικειμενική πληροφόρηση και όχι το περιτύλιγμα της. «Τα τελευταία χρόνια» σημείωσε ο Αρχηγός, «η Αστυνομία εφαρμόζει συνειδητά μια ενισχυμένη επικοινωνιακή πολιτική και το πράττει για λόγους που απορρέουν από το χαρακτήρα της».

«Η Αστυνομία» συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, «επιδιώκει να είναι δραστήρια σε όλα τα επίπεδα επικοινωνίας, γιατί θεωρούμε τη διαχείριση της πληροφόρησης προς το κοινό, κεντρικό στοιχείο της σύγχρονης δημοκρατίας. Η δική μας ενημέρωση» σημείωσε, «απαιτεί αυξημένη ευθύνη, αντικειμενικότητα και ψύχραιμη παράθεση πληροφοριών όταν χρειάζεται να χειριστούμε δύσκολες ή ευαίσθητες υποθέσεις».

Απευθυνόμενος προς τους λειτουργούς των ΜΜΕ, ο Αρχηγός υπογράμμισε πως οι σχέσεις συνεργασίας τους με την Αστυνομία, χρειάζεται να είναι αμοιβαίες. «Στο βαθμό που το επιτυγχάνουμε», τόνισε, «η κοινή προσπάθεια μας να πληροφορούμε τους πολίτες, αποβαίνει προς όφελος όλων».

Από πλευράς του, ο απελθόντας εκπρόσωπος τύπου Ανδρέας Αγγελίδης, έκαμε μια σύντομη αναδρομή στην εφτάχρονη θητεία του στο Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας, καταγράφοντας το έργο που υλοποιήθηκε, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, που αντιμετώπισε, αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε.

«Αισθάνομαι», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, «ότι καταφέραμε να καταστήσουμε την Αστυνομία πιο ανοιχτή στην κοινωνία, μέσα από την υπεύθυνη και αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών. Πετύχαμε», συνέχισε, «να αναδείξουμε πολλές πτυχές του καθημερινού έργου της Αστυνομίας και να προβάλουμε το ρόλο της και τα μέλη μας, ιδιαίτερα τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και εργάζονται με επαγγελματισμό και αφοσίωση».

Καταλήγοντας, ο Ανδρέας Αγγελίδης ευχαρίστησε τους πρώην αλλά και το νυν Αρχηγό Αστυνομίας, καθώς και την υπόλοιπη ηγεσία του σώματος, για την άψογη συνεργασία, όπως ανέφερε, αλλά και ολόκληρη τη δημοσιογραφική οικογένεια για την πολύ καλή και ειλικρινή συνεργασία.

Ο νέος εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σε δικό του χαιρετισμό, χαρακτήρισε τιμή για τον ίδιο, το γεγονός ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας του εμπιστεύτηκε τη θέση του εκπροσώπου τύπου του σώματος. Ταυτόχρονα, σημείωσε, το γεγονός αυτό αποτελεί και πλήρη πρόκληση για τον ίδιο, όπως είπε, αφού παραλαμβάνει τη σκυτάλη από ένα άξιο αξιωματικό και φίλο, τον Ανδρέα Αγγελίδη.

«Θα εργαστούμε με προσήλωση» τόνισε ο κ. Ανδρέου, «ώστε μέσα από την προβολή του έργου της Αστυνομίας, να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του κύρους και της εμπιστοσύνης της, από τους πολίτες. Ευελπιστώ» σημείωσε, «σε μια ουσιαστική, ειλικρινή, αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους λειτουργούς των ΜΜΕ, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που επιτελούν προς την κοινωνία. Στόχος και προσδοκία μου είναι, πρωτίστως, η έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού, στη βάση της διαφάνειας, της ειλικρίνειας και της δεοντολογίας. Αποτελεί καθήκον της Αστυνομίας και ταυτόχρονα σταθερή υποχρέωση για μένα ως εκπροσώπου της» συνέχισε ο εκπρόσωπος, «ο σεβασμός στην αλήθεια και στο δικαίωμα του πολίτη για ολοκληρωμένη πληροφόρηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top