ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ -Χανδριώτης στο ThemaOnline: «Όλοι οι γονείς που εξέφρασαν παράπονα θα λάβουν απαντήσεις»

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ -Χανδριώτης στο ThemaOnline: «Όλοι οι γονείς που εξέφρασαν παράπονα θα λάβουν απαντήσεις»

«Όλα τα παράπονα γονέων αναμένονται να απαντηθούν εντός της εβδομάδας», ανέφερε στο ThemaOnline ο Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου και Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

«Κατανοούμε τα παράπονα των γονέων, όμως το σύστημα με τις βαθμολογίες των εξετάσεων λειτουργεί ως έχειν από το 2006», μας ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χανδριώτης.

Ο Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου και Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, μίλησε στο ThemaOnline, θέλοντας να τοποθετηθεί σε προηγούμενά μας δημοσιεύματα στα οποία προβάλαμε τις θέσεις γονεών μαθητών που εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους σχετικά με την μη εξασφάλιση θέσης των παιδιών τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Οι αντιδράσεις τους είχαν να κάνουν με τις υψηλές βαθμολογίες των παιδιών τους, οι οποίες ωστόσο με την αναγωγή δεν είχαν το ίδιο αντίκρισμα.

Ο κ. Χανδριώτης μας επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει τις ίδιες επιστολές – οι οποίες έφτασαν και στα γραφεία μας – και διευκρίνησε ότι θα απαντήσει γραπτώς εντός της εβδομάδας ξεχωριστά στον κάθε γονέα και στις ιδιαιτερότητες του καθενός, ανάλογα με τις ανησυχίες και τα ερωτήματά τους.

Όπως μας εξήγησε, το υπουργείο κάθε χρονιά δέχεται παρόμοια παράπονα από γονείς, οι οποίοι αναζητούν τον λόγο που το παιδί τους δεν έχει εξασφαλίσει θέση σε ένα από τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μετά από τις Παγκύπριες Εξετάσεις παρά τον αρχικό βαθμό που απέκτησαν, σε σύγκριση με άλλους μαθητές οι οποίοι αποκτούν τις θέσεις με χαμηλότερες αρχικές βαθμολογίες.

Ο κ. Χανδριώτης, μας ανέφερε ότι το σύστημα εξετάσεων λειτουργεί βάσει της νομοθεσίας του 2006. Πρόσθεσε πως σύμφωνα με τις πρόνοιες του Οδηγού Σπουδών, γίνεται η στατιστική επεξεργασία στα μαθήματα και στους βαθμούς με την οποία καθορίζεται η μέση κλίμακα που ακολουθείται για την εξασφάλιση θέσεων.

Συμπερασματικά ο κ.Χανδριώτης θέλει να τονίσει ότι με βάση τον Οδηγό Σπουδών και όλων των ενεργειών που ακολουθούνται κάθε χρονιά από το Σύστημα Εξετάσεων, «τυπικά και ουσιαστικά οι γονείς που διαμαρτύρονται δεν έχουν δίκαιο».

«Οι θέσεις δεν εξασφαλίζονται βάσει των αρχικών βαθμολογιών ενός μαθητή, αλλά με βάσει την στατιστική επεξεργασία, την μέση κλίμακα και την αναγωγή, όπως ζητά ο νόμος εδώ και 13 χρόνια», συμπλήρωσε.

Εν τέλει ο κ. Χανδριώτης μας επιβεβαίωσε πώς οι γονείς που έχουν εκφράσει τα παράπονά τους θα λάβουν τις απαντήσεις που αναζητούν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top