ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θα κινηθώ νομικά... Δεν πέρασαν το παιδί μου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων» - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Θα κινηθώ νομικά... Δεν πέρασαν το παιδί μου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων» -  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πολλοί οι ισχυρισμοί που έφτασαν στη σελίδα μας ως παράπονα γονέων μετά τα τελικά αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων της χρονιάς 2018-2019, με το Υπουργείο να μην ανταποκρίνεται στα τηλεφωνήματά μας.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Επικοινωνώντας με το ThemaOnline, μητέρα μαθητή, εξέφρασε την αγανάκτησή της σε σχέση με τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων, μετά από την αναγωγή της βαθμολογίας, αφού όπως ισχυρίζεται η ίδια, το παιδί της έχασε τη θέση στη Στρατιωτική Σχολή από μαθητές που, όπως υποστηρίζει, είχαν χαμηλότερη βαθμολογία.

Μάλιστα, η μητέρα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, στον οποίο εκφράζει το παράπονό της για την μη εισδοχή του υιού της στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, ενώ ο γιος της εξασφάλισε υψηλό βαθμό, ωστόσο μετά την αναγωγή, μαθητές που έφεραν χαμηλότερο βαθμό απ' αυτόν, κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση ενώ το παιδί της όχι.

«Θα κινηθώ νομικά για αυτήν την αδικία»

Μιλώντας στο ThemaOnline, η εν λόγω μητέρα μας ανέφερε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά σχετικά με τα παραπάνω, αφού όπως υποστηρίζει «πρόκειται για μία αδικία η οποία δεν θα έπρεπε να γίνεται».

Ανέφερε επίσης, ότι μετά την εν λόγω επιστολή προς τον Υπουργό, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της - Πέμπτη (4/7)- ο Δημήτρης Χανδριώτης Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου και Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Εξετάσεων, ο οποίος την ανέφερε ότι όλα έχουν να κάνουν με το πώς λειτουργεί το σύστημα.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το ThemaOnline επιχείρησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον κ. Χανδριώτη για να λάβει τις θέσεις του για τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια του μαθητή τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη (4/7), ωστόσο μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι αράδες δεν είχε καταστεί δυνατό.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πανομοιότυπο ισχυρισμό έχουμε δεχθεί και την Τετάρτη (3/7), με πατέρα μαθητή να διαμαρτύρεται για μη εξασφάλιση θέσης του παιδιού του στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου ενώ είχε εξασφαλίσει, όπως υποστήριξε, πιο υψηλή βαθμολογία από αυτούς που κέρδισαν τις θέσεις.

H σχετική επιστολή:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top