ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΕΠ: Στρατηγικός σχεδιασμός για να μην επηρεαστούν οι ασθενείς -Επιστρατεύτηκαν 6 ιατροί από Απολλώνειο

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΕΠ: Στρατηγικός σχεδιασμός για να μην επηρεαστούν οι ασθενείς -Επιστρατεύτηκαν 6 ιατροί από Απολλώνειο

Η 24ωρη απεργία ιατρών που εργάζονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) ευτυχώς δεν πρόκειται να αφήσει στο έλεος του Θεού ασθενείς.

Αυτό, άλλωστε, ανέφεραν και ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αλλά και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Σωτήρης Κούμας.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτό, δηλαδή η απεργία να μην επηρεάσει ζωές πολιτών, υπήρξε ο κατάλληλος προγραμματισμός. Πέραν από το προσωπικό ασφαλείας που έχει οριστεί για να καλύψει έκτακτες ανάγκες, λήφθηκαν και άλλα προληπτικά μέτρα.

Όπως πληροφορούμαστε, στον στρατηγικό σχεδιασμό που καταρτίστηκε από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για παροχή υπηρεσιών υγείας κατά τη διάρκεια της απεργίας, εντάχθηκαν και γιατροί νοσηλευτηρίων του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, έγινε διευθέτηση ώστε ειδικοί ιατροί που εργάζονται στο ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ιδιωτικό νοσοκομείο και συμμετέχουν στο ΓΕΣΥ, να δέχονται ασθενείς της ειδικότητάς τους με παραπομπή από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, απευθείας στα ιατρεία τους στο εν λόγω ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Κι αυτό κατόπιν συνεννόησής τους με την διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.

Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επηρεαστούν οι πολίτες από τα μέτρα των ιατρών του ΤΑΕΠ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απεργία στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επείγοντων Περιστατικών άρχισε από το πρωί της Τρίτης (9/7) και θα διαρκέσει για 24 ώρες, δηλαδή, μέχρι το πρωί της Τετάρτης (10/7) και συγκεκριμένα η ώρα 09:00.

Ο λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσηλευτηρίων στα ΤΑΕΠ διαμαρτύρονται, είναι η υποστελέχωση των ΤΑΕΠ, η οποία όπως υποστηρίζουν, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και του προσωπικού.

Όπως αναφέρουν οι ιατροί των ΤΑΕΠ, εργάζονται χωρίς ανάπαυση εδώ και μήνες κάτι που όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητα ιατρικής άσκησης.

Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετέβη το πρωί της Τρίτης 09/07 στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου επιθεώρησε την κατάσταση αλλά και συνομίλησε με τους γιατρούς που εργάζονται αλλά και τους γιατρούς που απεργούν.

Σε δηλώσεις του με την έξοδό του από το Νοσοκομείο, ο κύριος Ιωάννου, ανέφερε πως «προς το παρόν είναι καλά τα πράγματα», μια εικόνα που παρατηρείται σε όλα τα ΤΑΕΠ του νησιού μας.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top