«Με δάγκωναν 5 άντρες και αιμορραγούσα». Οι συγκλονιστικές ιστορίες που άκουσε η Μελίνα Μερκούρη από τους Κύπριους μετά την εισβολή

«Με δάγκωναν 5 άντρες και αιμορραγούσα». Οι συγκλονιστικές ιστορίες που άκουσε η Μελίνα Μερκούρη από τους Κύπριους μετά την εισβολή

Με αφορμή τα 44 χρόνια (σ.σ. το 2018) από την κυπριακή τραγωδία, της τουρκικής εισβολής στο νησί, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στο ert.gr το ιστορικό ντοκουμέντο «Διάλογοι – Με τη Μελίνα Μερκούρη».

Πρόκειται για απόσπασμα του ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από τη Μελίνα Μερκούρη στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1975, έναν χρόνο μετά την τουρκική εισβολή.

Η Μελίνα Μερκούρη βρίσκεται στην Κύπρο και συνομιλεί με τον απλό λαό, όπως τις γυναίκες, συζύγους και μητέρες των αγνοουμένων, με στρατιωτικούς και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, με τον Γλαύκο Κληρίδη, τότε εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες, καθώς και με τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE