ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Συνεχίζεται η κοροϊδία με τα μηχανάκια μέτρησης σακχάρου - Στο «περίμενε» οι συνταξιούχοι

ΚΥΠΡΟΣ: Συνεχίζεται η κοροϊδία με τα μηχανάκια μέτρησης σακχάρου - Στο «περίμενε» οι συνταξιούχοι

Νέα επιστολή απέστειλε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) στον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, με την οποία εκφράζει τα παράπονα των ηλικιωμένων διαβητικών, που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα περιμένουν να προμηθευτούν τα νέα μηχανάκια μέτρησης της γλυκόζης.

Σε ανακοίνωσή της, η Οργάνωση τονίζει ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, αφού οι νέες ταινίες μέτρησης που προμηθεύονται δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μηχανάκια που είχαν μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντικατασταθούν με τα νέα τα οποία αναμένουν.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι το θέμα αυτό τέθηκε από την ΕΚΥΣΥ στον Υπουργό με επιστολή από τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ παράπονα εκφράστηκαν από τον Νοέμβριο του 2018.

Η ΕΚΥΣΥ καλεί το Υπουργείο Υγείας να προβεί στις ανάλογες ενέργειες για οριστική επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Έδω και καιρό τα παράπονα

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ, αρκετοί συμπολίτες μας αν και πιστοποιημένοι διαβητικοί, δεν μπορούν να πάρουν ακόμη μέχρι και σήμερα το νέο μηχανάκι στα χέρια τους. 

Τοαποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται , αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το προηγούμενο μηχανάκι. Και το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τους χορηγούν με αντιδραστήρια (Strips) του καινούργιου.

Μοιραία δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν, αφού όπως τους ενημερώνουν τα νέα μηχανάκια μέτρησης σακχάρου είναι έλλειψη από φαρμακεία και νοσοκομεία. 

Από τον Μάη θα έφτανε μεγάλη ποσότητα στο νησί

Το ThemaOnline, είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διαβητικών, Σταύρο Μιχαήλ, (στις 15 Μαίου 2019)  όπου συζητώντας το εν λόγω πρόβλημα που φαίνεται να προκύπτει, ο ίδος μας επιβεβαίωσε την έλλειψη που υπάρχει στο νησί σχετικά με τα νέα μηχανάκια, ωστόσο όπως μας πληροφόρησε εντός της ερχόμενης (τότε) εβδομάδας επρόκειτο να έφτανε μεγάλη ποσότητα ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες. 

Κατά τον κ.Μιχαήλ η έλλειψη των εν λόγω μηχανών, προέκυψε από λάθος χειρισμό των αρμοδείων, με αποτέλεσμα η πρώτη ποσότητα που έφτασε στην Κύπρο να μην ήταν επαρκής για ολόκληρο τον αριθμό διαβητικών. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top