ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Κοροϊδία με τα μηχανάκια μέτρησης σακχάρου - «Μια πονεμένη ιστορία» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Κοροϊδία με τα μηχανάκια μέτρησης σακχάρου - «Μια πονεμένη ιστορία» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Λανθασμένοι χειρισμοί φαίνεται να επέφεραν μεγάλη ταλαιπωρία σε αρκετούς από τους διαβητικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι από τα τέλη του 2018 μέχρι και σήμερα πηγαινοέρχονται σε φαρμακεία και νοσοκομεία για να αποκτήσουν το νέο μηχανάκι μέτρησης σακχάρου στο αίμα, με τις προσπάθειές τους να παραμένουν άκαρπες.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Αν και πιστοποιημένοι διαβητικοί, δεν μπορούν να πάρουν ακόμη μέχρι και σήμερα το νέο μηχανάκι στα χέρια τους. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται , αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το προηγούμενο μηχανάκι. Και το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τους χορηγούν με αντιδραστήρια (Strips) του καινούργιου. Μοιραία δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν, αφού όπως τους ενημερώνουν τα νέα μηχανάκια μέτρησης σακχάρου είναι έλλειψη από φαρμακεία και νοσοκομεία. 

Αυτά είναι τα παράπονα μεγάλης μερίδας πολιτών οι οποίοι εκφράζουν με κάθε τρόπο, συνεχόμενα τηλεφωνήματα, αναρτήσεις στο διαδίκτυο κλπ., την δυσαρέσκειά τους στον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο χωρίς ωστόσο να λάβουν καμία απάντηση.

Το λάθος ωφείλεται στους αρμοδείους

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διαβητικών, Σταύρο Μιχαήλ, όπου συζητώντας το εν λόγω πρόβλημα που φαίνεται να προκύπτει, ο ίδος μας επιβεβαίωσε την έλλειψη που υπάρχει στο νησί σχετικά με τα νέα μηχανάκια, ωστόσο όπως μας πληροφόρησε εντός της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να φτάσει μεγάλη ποσότητα ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες. 

Κατά τον κ.Μιχαήλ η έλλειψη των εν λόγω μηχανών, προέκυψε από λάθος χειρισμό των αρμοδείων, με αποτέλεσμα η πρώτη ποσότητα που έφτασε στην Κύπρο να μην ήταν επαρκής για ολόκληρο τον αριθμό διαβητικών. 

Όσον αφορά τον Σύνδεσμο Διαβητικών Κύπρου, παρόμοιο πρόβλημα δεν υπάρχει, αφού όπως μας ενημέρωσε ο κ.Μιχαήλ, υπάρχουν αρκετά μηχανάκια διαθέσιμα τα οποία μπορεί να αποκτήσει κανείς με τιμή αγοράς 17 ευρώ σε μέλη και 27 ευρώ σε μη μέλη του συνδέσμου. 

Τους έταξαν ανακούφιση και τους προκάλεσαν ταλαιπωρία

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα νέα μηχανάκια έφτασαν στην Κύπρο αρχές Οκτωβρίου του 2018 και μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας γινόταν λόγος για ανακούφιση στους διαβητικούς οι οποίοι θα μπρούσαν να έχουν στα χέρια τους το νέο μηχανάκι προς διευκόληνσή τους. 

Όσον αφορά τους πιστοποιημένους διαβητικούς μπορούν να το αποκτήσουν δωρεάν μόνο από τα δημόσια νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα.

Ενδεικτικό παράδειγμα της αγανάκτησης που έχει επιφέρει η όλη κατάσταση είναι η περίπτωση του κύριου Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, ο οποίος σε γνωστή ομάδα στο Facebook εξέφρασε την δυσαρέσκεια του με το γεγονός. 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top