ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Γενναιόδωρος ευεργέτης μοιράζει λεφτά σε ιδρύματα - Αφήνει φακέλους με χιλιάδες ευρώ

Γερμανία: Γενναιόδωρος ευεργέτης μοιράζει λεφτά σε ιδρύματα - Αφήνει φακέλους με χιλιάδες ευρώ

Σενάριο ταινίας θυμίζει η περίπτωση με έναν μυστηριώδη ευεργέτη στη Γερμανία, ο οποίος έχει μοιράσει τουλάχιστον 200.000 ευρώ σε διάφορα ιδρύματα.

Ο ευεργέτης, του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, διένειμε, από τις αρχές του έτους, δωρεές ύψους τουλάχιστον 200.000 ευρώ σε ρευστό σε διάφορα ιδρύματα της περιοχής του Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία, μετέδωσε σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένα ίδρυμα για βαριά πάσχοντες ασθενείς έλαβε χθες δωρεά ύψους 100.000 ευρώ σε ρευστό, ήτοι 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Τα χρήματα βρέθηκαν σε έναν φάκελο που απευθυνόταν στη συντακτική ομάδα της τοπικής εφημερίδας "Braunschweiger Zeitung", όπου δίνονταν οδηγίες για τον παραλήπτη της δωρεάς.

«Το να βοηθάμε τους βαριά ασθενείς να πεθάνουν είναι ένδειξη ανθρώπινης ζεστασιάς και αξίζει τον σεβασμό και την αναγνώριση» έγραψε ο γενναιόδωρος ευεργέτης, που εξήγησε ότι τα χρήματα δηλώθηκαν κανονικά στις φορολογικές αρχές.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι και δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο αυτές τις καλές πράξεις» αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για εκείνον, υπογράμμισε ο Ντάβιντ Μάχε της "Braunschweiger Zeitung".

Κατά το παρελθόν, ο ανώνυμος ευεργέτης είχε αφήσει φακέλους με τα ποσά των 20.000 και 50.000 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα τελευταία χρόνια, ανώνυμες δωρεές προσφέρθηκαν σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDR, στην εφημερίδα "Wolfsburger Nachrichten" εστάλη τον περασμένο χρόνο φάκελος με το πόσο των 100.000 ευρώ που προοριζόταν για την οικοδόμηση ενός δεύτερου ιδρύματος για ετοιμοθάνατους ασθενείς.

Από iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top