ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων, ζητά η Δικοινοτική Επιτροπή από τους δύο ηγέτες

Διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων, ζητά η Δικοινοτική Επιτροπή από τους δύο ηγέτες

Η Δικοινοτική Επιτροπή για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Κοκκίνων χαιρετίζει την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 με σκοπό την έναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι της περιοχής αποφάσισαν να απαιτήσουν από τους δύο ηγέτες την άμεση διάνοιξη του οδοφράγματος Κοκκίνων το οποίο με το κλείσιμό του το 1964 σήμανε τον διαχωρισμό της Κύπρου.

Η Δικοινοτική Επιτροπή ζητά συναντήσεις με τους δύο ηγέτες αν είναι δυνατόν πριν την Παρασκευή για συζήτηση του θέματος.

Η περιοχή Τηλλυρίας εδώ και 55 χρόνια υποφέρει από το διαχωρισμό που άρχισε από τα τραγικά γεγονότα του 1964 που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των Κατοίκων της περιοχής, την αποκοπή της Τηλλυρίας και της Πάφου από την υπόλοιπη Κύπρο και την απαγόρευση στους κατοίκων των Κοκκίνων να επισκέπτονται ελεύθερα τις πατρογονικές τους εστίες και τις περιουσίες  τους, προσθέτει στη σχετική ανακοίνωση η Δικοινοτική Επιτροπή.

Έχουμε την πεποίθηση πως η διάνοιξη του οδοφράγματος Κοκκίνων θα φέρει πολλαπλά οφέλη προς όλους τους κατοίκους του νησιού γι΄ αυτό και επιβάλλεται η άμεση διάνοιξή του, συμπληρώνει η Δικοινοτική Επιτροπή.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι στη Δικοινοτική Επιτροπή συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Πόλεως Χρυσοχούς και Λεύκας, κοινοτάρχες της περιοχής καθώς και άλλοι παράγοντες του ευρύτερου διαμερίσματος  Τηλλυρίας και η απόφαση για προώθηση του αιτήματος λήφθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top