Ο Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στην Τόνι Μόρισον χαρακτηρίζοντάς την «εθνικό θησαυρό»

Ο Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στην Τόνι Μόρισον χαρακτηρίζοντάς την «εθνικό θησαυρό»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε την Τρίτη 06/08 φόρο τιμής στην Τόνι Μόρισον, τη σπουδαία Αφροαμερικανίδα συγγραφέα που απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας, χαρακτηρίζοντάς την "εθνικό θησαυρό".

"Η γραφή της αντιπροσώπευε μια εξαίρετη και βαθιά πρόκληση στη συνείδησή μας και στην ηθική φαντασία μας" έγραψε ο Ομπάμα, που είχε απονείμει το Μετάλλιο της Ελευθερίας στην Τόνι Μόρισον, σε μια τελετή στον Λευκό Οίκο τον Μάιο του 2012.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.